Nieuws

Yamaha schorst Viñales voor tweede GP van Oostenrijk

Maverick Viñales is naar aanleiding van onregelmatigheden aan zijn M1 tijdens de eerste wedstrijd op de Red Bull Ring in Oostenrijk voor de tweede race op het 4,3 kilometer lange circuit geschorst. Of dit de enige wedstrijd is die de 26-jarige Spanjaard aan de kant zal zitten, blijft nog onduidelijk.

Voor Viñales was het een raceweekend om snel te vergeten. Doordat zijn Yamaha M1 afsloeg bij het uitrijden van de pitstraat voor de herstart, kwam hij niet binnen de tijd over de streep en moest hij vanuit de pits aan de herstart beginnen. Later kreeg de kersverse vader ook nog een longlap-penalty vanwege het overschrijden van de tracklimits. Kennelijk was Viñales hierdoor zo gefrustreerd dat hij acties heeft ondernomen die mogelijk aanzienlijke schade aan zijn motor hadden kunnen toebrengen, blijkt uit een grondig onderzoek van het Yamaha fabrieksteam. Hiermee had hij niet alleen zichzelf, maar ook andere MotoGP-rijders in gevaar kunnen brengen. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is niet helemaal duidelijk geworden, maar het zal de al getroebleerde relatie tussen de Spanjaard en Yamaha in ieder geval niet ten goede komen.

Voor hoelang Viñales geschorst wordt, is nog niet bekend. Wel heeft Yamaha bekend gemaakt dat er geen vervanger voor de Spanjaard zal komen, en dat verder onderzoek zal uitwijzen wanneer Viñales weer op zijn M1 mag stappen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.