Nieuws

Yamaha Racing Heritage Club opgericht

Yamaha Motor Europe koestert zijn verleden en wil niet alleen zijn racegeschiedenis beschermen, maar ook onder de aandacht brengen van jongere generaties. Daarom brengt de motorfietsfabrikant in de Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) een selecte groep verzamelaars samen die iconische Yamaha racemotoren bezitten.

Het is Yamaha om het even uit welke motorsportdiscipline de racers komen, alleen aan de leeftijd stelt het eisen. Wegracers die tussen 1955 en 2003 (einde tweetakttijdperk) zijn gebouwd zijn welkom. Hetzelfde geldt voor superbikes en endurancemotoren uit de periode 1987 – 2009. Motorcrossmachines van voor 1998 zijn welkom bij de club en dat geldt ook voor Dakar-machines die voor 2007 in Afrika hebben gereden.

YRHC-clubleden krijgen toegang tot technische informatie en ondersteuning van de ingenieurs die betrokken waren bij het onderhoud of ontwikkeling van de racemotoren. Bovendien krijgen ze korting op originele onderdelen en hulp bij de speurtocht naar vervangende onderdelen als de originele niet langer te koop zijn.

Yamaha wil ook grote coureurs uit het verleden samenbrengen met de machines waarop ze hun triomfen behaalden. Tijdens exclusieve clubbijeenkomsten wil Yamaha de YRHC-verzamelaars en rijders (ook huidige toprijders) samenbrengen om de racegeschiedenis van Yamaha in het spotlicht te zetten. Wil je lid uitmaken van deze club? Mail dan naar: yrhc@yamaha-racing.com.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.