Nieuws

Yamaha Racing Heritage Club breidt activiteiten uit

Na een succesvol eerste jaar heeft de Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) de vier evenementen aangekondigd waar het in 2023 aan deelneemt en breidt het de activiteiten uit naar klassieke offroad-segmenten.

Een van de hoogtepunten, van deze club die het race-erfgoed van Yamaha rijdend houdt, was het optreden van Wayne Rainey op zijn YZR500 kampioensmachine uit 1992 tijdens het Goodwood Festival of Speed. Dit jaar meer activiteiten dus voor YRHC, dat op 6 en 7 mei aftrapt met de Sunday Ride Classic op het Franse Paul Ricard, waar meteen ook het 50-jarig jubileum van Yamaha’z TZ-modellen wordt gevierd. Onder andere Christian Sarron, Johnny Cecotto en Steve Baker zullen hierbij aanwezig zijn.

Op 21 en 22 juli is YRHC op het Italiaanse Mugello ter ere van het 25-jarig bestaan van de YZF-R1. Hier dus wat meer moderne racers en daarnaast zijn ook de WK Superbike-coureurs Toprak Razgatlioglu, Andrea Locatelli, Dominique Aegerter en Remy Gardner aanwezig. Verder staat ook CRMC Classic Motorcycle Festival op het Engelse Donington Park op 30 en 31 juli op het programma. Tijdens de Veterans MX of Nations in het eveneens Engelse Foxhill van 24 – 28 augustus duikt YRHC het zand in ter ere van het 50-jarig bestaan van de YZ-modellen. Naast verschillende historische crossmotoren zullen ook voormalig 125cc-wereldkampioen Alessio Chiodi en voormalig Yamaha-crossteammanager Michele Rinaldi aanwezig zijn.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws