Nieuws

Yamaha op de Tokyo Motorshow

De Tokyo Motorshow is voor Japanse motorfabrikanten het ideale podium om bijzondere proefballonnetjes op te laten. Yamaha presenteert op de aanstaande show een aantal bijzonder conceptmodellen. Meest in het oog springende model is wellicht de driewielige LMW – MWT-9, een Leaning Multi Wheel (LMW), gebaseerd op de 850 cc driecilinder van Yamaha’s MT-lijn en voorzien van een dynamisch en naadloos bodywork. Door de opstelling met dubbele voorwielen en dubbele vorkconstructie per wiel zou deze lekker agressief gelijnde machine volgens Yamaha voor een enorme dynamiek op lekker kronkelende stuurweggetjes moeten zorgen.

Helemaal van deze tijd is de Resonator 125, een bijzonder smakelijke 125 met een aangenaam retro-sausje gecombineerd hypermoderne elementen als bijvoorbeeld een tablet-achtig dashboard. De afwerking van het geheel kun je gerust als hoogwaardig bestempelen, met houten panelen op de tank en het kontje en rijke detaillering. Dat moet toch een jong publiek aan gaan spreken, dachten we zo. Laat maar komen!

Met de PES2 en PED2, Street Sport en Dirt Sport, gaat Yamaha ook op de elektrische toer. Beide zijn voorzien van een nieuwe power-unit (Yamaha Smart Power Module), gecombineerd met een monocoque frameconstructie. De PES2 straatmachine heeft een additionele elektrische motor in het voorwiel, waardoor het een tweewielaangedreven machine is.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws