Nieuws

Yamaha NIKEN geselecteerd voor Tour de France, Giro d’Italia en La Vuelta

Yamaha is een driejarige samenwerking aangegaan met A.S.O. en RCS Sports – de organisatoren van de drie grootste wielerwedstrijden van Europa – om de NIKEN in te zetten als officiële volgmotorfiets. “Deze nieuwe overeenkomst met de organisatoren van de drie meest prestigieuze wielerevenementen ter wereld vormt een perfecte gelegenheid om het enorme potentieel van de Yamaha NIKEN te demonstreren”, aldus Eric de Seynes, president van Yamaha Motor Europe N.V.

De Strade Bianche 2019 in Italië op 9 maart en de Paris-Nice 2019 in Frankrijk op 17 maart zijn de eerste twee evenementen die worden ondersteund door NIKEN rijders. Zij zijn daarbij onder meer verantwoordelijk voor het op locatie krijgen van medische hulp en het reguleren van ritten en reclamekaravaan.

De Seynes: “Competitie zit diep geworteld in Yamaha’s DNA en dankzij deze samenwerking kunnen we een essentieel onderdeel zijn in het soepel laten verlopen van enkele van de grootste sportevenementen ter wereld. Met de assistentieteams die talloze kilometers afleggen in het hart van Europa, is dit ook een geweldige kans voor Yamaha om zijn revolutionaire product dichter bij het publiek te brengen en de prestaties en betrouwbaarheid te tonen, ongeacht het terrein of de omstandigheden.”

“De Yamaha NIKEN onderscheidt zich door zijn multifunctionele karakter, de motor is geschikt voor motorrijders van alle niveaus en heeft de unieke eigenschap om op elke weg ongeëvenaard comfort en rijveiligheid te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat de NIKEN perfect geschikt is voor de behoeften van alle rijders die de uitdagende taak hebben om deze grote sportevenementen in goede banen te leiden.”

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.