Nieuws

Yamaha Limited Editions

Op de grote motorbeurzen van afgelopen najaar hield Yamaha zich opvallend rustig. Geen groot nieuws. Maar Yamaha Nederland brengt dit jaar wel degelijk iets nieuws op de Nederlandse wegen in de vorm van een serie specials. En een special waar al lang naar werd uitgekeken is deze YZF-R1 SP. Deze gelimiteerde uitvoering van Yamaha’s superbike met de bijzondere crossplane krukas valt op door zijn nostalgische wit/rode retro jasje dat verwijst naar Yamaha’s roemruchte racegeschiedenis. Daarnaast zijn er ook nog LED-knipperlichten vóór en achter en een speciale lichtgewicht kentekenplaathouder gemonteerd. En last but certainly not least: onder het kontje huizen nu twee Akrapovic Carbon Slip-on dempers. Yamaha biedt dit uitgebreide SP-pakket aan voor een meerprijs van slechts 500 euro, waarmee de YZF-R1 SP uitkomt op € 18.999,-.
Naast deze R1 SP heeft Yamaha nog meer Limited Editions van de FJR1300, de Super Ténéré en de XVS950A. De XT1200Z Super Ténéré staat komend jaar ook als Explorer (€ 18.999,-) in de showroom. De standaard met onder meer ABS, gecombineerd remsysteem en traction control uitgeruste allroad krijgt hiermee een nog avontuurlijker karakter door onder meer een aluminium kofferset met binnentassen, carter- en koplampbeschermer en meer comfortverhogende zaken als handvatverwarming, verhoogd windscherm, speciaal Explorer zadel en een elektronicapakket bestaande uit onder andere zadelverwarming, CIG PLUG, mistlampen, YEC-8 druppellader, Cardo Q2 communicatieset en een Garmin Zümo660 met NaviKomm-houder.
Ook van de FJR1300A, zowel met manuele als semi-automatische versnellingsbak, is er komend jaar een Explorer uitvoering. Daarbij stond net als bij de Super Ténéré het extra benadrukken van de sterke punten van de machine voorop. Dat vertaalt zich voor Yamaha’s groottoerder onder meer in nog meer luxe voor de toerrijder. Zo krijgt de FJR Explorer (vanaf € 21.499,-) de beschikking over handvatverwarming, luxe binnentassen, custom made zadel met Explorer-logo, grotere kuipruit, kuip- en spiegelverbreders en een in vier standen instelbare zadelverwarming. Ook deze Limited Edition krijgt een elektronicapakket mee dat onder andere het nieuwste Zümo660 navigatiesysteem, Cardo Q2 communicatieset en een druppellader omvat.
Als laatste mag het cruisersegment zich ook verheugen op een Limited Edition, en die komt er in de vorm van de XVS950A Dark Star. Volgens de fabrikant zelf een duistere incarnatie van de Midnight Star. Die naam dankt ‘ie natuurlijk in eerste instantie aan het opvallende, en inderdaad duistere, zwart metallic jasje. Daar bleef het niet bij, want de light cruiser is verder volgehangen met hebbedingen van de Amerikaanse accessoirespecialist Küryakyn. Op de lijst staan onder andere een custom stuur, treeplanken, hak-teen schakelset, rempedaal, (duo)steps, handvatten en origineel Day Tripper zadel. De XVS950A in Dark Star uitvoering staat in de winkel voor € 11.499,-. Info: www.yamaha-motor.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws