Nieuws

Yamaha lanceert speciale GYTR-R1

Na eerder de R6 brengt Yamaha komend jaar ook een GYTR-raceuitvoering van de R1 uit. De R1, uitsluitend bedoeld voor circuitgebruik, zit vol met lekkers uit de schappen van Genuine Yamaha Technology Racing (GYTR).

Deze GYTR-R1 telt 25 zorgvuldig door Yamaha geselecteerde GYTR-onderdelen, waaronder een Akrapovic raceuitlaatdemper. Het motorblok is niet gewijzigd, maar door aanpassingen aan de elektronica met onder andere een GYTR-ECU claimt Yamaha een iets betere vermogensafgifte. Met een rondje rond deze speciale R1 valt er nog veel meer lekkers te ontdekken, zoals bijvoorbeeld een race-tankdop, rvs-remleidingen, een race clip-ons, voorremhendelbeschermer en een rem/schakelset, waarbij ook het schakelpatroon omgekeerd kan worden. Het geheel wordt smakelijk afgetopt met een witte racekuip, die je in eigen kleuren kunt spuiten, een raceruitje en een speciaal GYTR-zadel. Kortom, een circuitbeest dat staat te trappelen om uitgelaten te worden.

Naar wens kun je de GYTR-R1 nog veel verder aankleden met GYTR-onderdelen, want speciaal voor dat doel brengt Yamaha komend jaar een GYTR PRO-lijn op de markt met 400 speciaal ontwikkelde onderdelen die beschikbaar worden via de GYTR PRO shops. Prijzen zijn nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws