Nieuws

Yamaha komt met twee R6 circuitfietsen

Na vijf opeenvolgende World Supersport-titels kun je wel stellen dat je in het zadel van een R6 moet zitten om succesvol op het circuit te zijn. Komend jaar bouwt Yamaha zelfs twee supersport circuitmotoren: de R6 Race en de R6 GYTR.

De R6 Race is in feite een gewone R6 zonder niet-essentiële wegcomponenten, zoals koplampen, contourverlichting, spiegels, claxon, kentekenplaathouder, duozit en passagiersvoetsteunen. Wat er dan overblijft? Een niet-gehomologeerde motorfiets voor circuitrijders, maar ook een basismodel voor racers die een motorfiets naar hun eigen specificaties willen personaliseren. De R6 Race is vanaf februari alleen in het zwart te koop.

Bij de R6 GTYR slooft Yamaha zich nog eens extra uit met een sloot GYTR-onderdelen (Genuine Yamaha Technology Racing): racekuip, volledig Akrapovič-uitlaatsysteem, ECU-set, kabelboom, interfacekabel, aan/uit-schakelaar, AIS-stekkerset, ABS-emulator, sleutelloze tankdop, zadelkussen, roestvrijstalen remleidingset, schakelpedaal voor omgekeerd schakelen, beschermer achtertandwiel, voorremhendelbeschermer, DID 520 raceketting, bobbins en een paddockstandaard.

Yamaha levert de R6 GYTR vanaf januari met een lichtgewicht primer op een witte carbon versterkte glasvezelkuip. Zo kunnen coureurs en teams hun gewenste racekleuren en logo’s aanbrengen. Verder is de basis een gewone R6. Die is sowieso ready-to-race met zijn hoogtoerige 599 cc-motor met lichtgewicht gesmede zuigers, titanium kleppen, slipper-clutch en quickshifter. Het frame en de benzinetank zijn van aluminium, het subframe van magnesium. KYB verzorgt de vering rondom.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.