Nieuws

Yamaha juweeltje: Chronos’s Joyride

Yamaha en de Nederlandse horlogegigant TW Steel hebben sinds enige tijd een samenwerkingsverbandje lopen genaamd Son of Time, een wereld waarin horloges en custom motoren samenkomen. Dat heeft al meerdere fraaie creaties opgeleverd, en met deze Chronos’ Joyride wordt daar nu een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd.
De custom, op basis van een XSR700, werd gebouwd door de Nederlandse edelsmeden van Ironwood Custom Motorcycles, en die gingen niet over één nacht ijs. Zo kreeg de paralleltwin bijvoorbeeld de upside-down voorvork van Yamaha’s brute MT-10 naked getransplanteerd, die de machine, zeker in combinatie met de lage clip-ons, een uitermate sportieve uitstraling geven. Iets dat nog eens extra dik wordt aangezet door de kleine SC Project einddemper en de flink ingekorte achterzijde, die is getooid met een korte kentekenplaathouder, evenals een LED-lichtunit. De brandstoftank is op maat gemaakt voor de Chronos’ Joyride, wat ook geldt voor de waanzinnig mooie aluminium kroonplaat met daarin geïntegreerd het digitale dashboard. Grootste blikvangers zijn waarschijnlijk echter de knalrode Kineo spaakwielen met Continental slicks, de slagroom op het toetje van deze compacte, lekker gedrongen ogende motorfiets.
Om het geheel passend te kronen heeft TW Steel trouwens een Chronos’ Joyride Son of Time Special Edition-horloge ontworpen. Of beter gezegd een chronograaf, met Ø 45 mm stalen kast, gehard mineraalglas en natuurlijk het Son of Time-logo. Die ligt binnenkort in de winkel voor € 499,00.
Info: www.yamaha-motor.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws