Nieuws

Yamaha gaat met Ténéré World Raid naar Dakar

Yamaha neemt met de nieuwe Ténéré World Raid deel aan de Africa Eco Race die van 15 tot 30 oktober plaatsvindt. Het sterrenensemble in het zadel bestaat uit tweevoudig winnaar Alessandro Botturi en evenwichtskunstenaar en showman Pol Tarres.

Met de deelname maakt Yamaha waar wat het beloofde toen het zich officieel terugtrok uit Le Dakar. Het wil heel bewust met een productiemotorfiets racen om het DNA van de nieuwe Ténéré World Raid te bewijzen. Bovendien maakt dit de weg vrij voor een uitgebreid klantenprogramma. Daarin wil Yamaha Ténéré-klanten motiveren deel te nemen aan allerlei avontuurlijke activiteiten, van nationale rally’s tot internationale Rally Raid-evenementen voor langere afstanden.

Volledig standaard zijn de motoren van Botturi en Tarres niet. Ze gaan de uitdaging aan met motoren die zijn gebaseerd op de nieuw gelanceerde Ténéré 700 World Raid (zie specificaties hier), maar beschikken over speciale GYTR-onderdelen, zoals een grotere brandstoftank en KYB-ophanging. Zo zijn de motoren beter bestand tegen de extreme eisen van de Africa Eco Race.

De race begint in Monaco en eindigt in het Senegalese Dakar. Het Yamaha-team bereidt zich 21 tot 29 april voor op de rally in de Tunisian Desert Challenge. De 2.700 kilometer lange race is een eerste belangrijke stap om de motoren en rijders voor te bereiden op de uitdagingen van de Africa Eco Race later dit jaar.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws