Nieuws

Yamaha-directeur schrijft boek

Eric de Seynes kennen we als de grote baas van  Yamaha Motor Europe, maar hij blijkt ook een schrijver te zijn. Zijn 300 pagina dikke boek ‘Legends’ beschrijft veertig legendarische motorfietskampioenen en -persoonlijkheden.

Eric de Seynes is al bijna een halve eeuw een bevoorrechte speler en getuige in de motorwereld als monteur, rijder, journalist, producent, teammanager, directeur sponsoring van Formule 1- en Grand Prix-motorfietsen en organisator en promotor van kampioenschappen. De Seynes is momenteel president van Yamaha Motor Europe en hoewel dat een drukke baan is, heeft hij toch tijd weten vrij te maken voor het schrijven van een boek.

Omdat De Seynes al zo lang bovenop het vuur zit, heeft hij een nauwe band opgebouwd met veel van de persoonlijkheden die het motorrijden hebben ‘gemaakt’ en de racelegenden die de afgelopen decennia wereldkampioenschappen wonnen. Met Legends deelt De Seynes zijn herinneringen, passie en anekdotes door middel van veertig portretten van kampioenen en belangrijke figuren uit de wereld van het motorrijden. Het is een hulde aan het genie en het talent van degenen die de geschiedenis van de motorsport hebben geschreven.

‘Legends’ is verkrijgbaar in het Engels en het Frans. Het boek is online te bestellen bij Yamaha Motor. De opbrengst van Legends wordt gedoneerd aan het Endowment Fund for Motorcycling Sport Heritage, een organisatie die zich inzet voor het behoud van het erfgoed van de motorsport.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws