Nieuws

X Mobility Motors T1 & T2

Hert Californische bedrijf X Mobility Motors wil het stedelijke verkeer revolutionairen met verschillende elektrisch aangedreven voertuigen, variërend van elektrische skateboards en scooters tot elektrische motorfietsen. Deze T1 en T2 zouden eind 2021 al op de markt moeten komen.

Beide machines zijn gebouwd rond dezelfde basis: een vakwerkframe van 40 mm ronde buis met alumium subframe en een eveneens van aluminium vervaardigde swingarm. De vering bestaat verder uit een upside-down voorvork en een direct afgeveerde achterschokbreker. Bij het uitneembare lithium-ion accupakket kunnen één of twee eenheden gecombineerd worden en bij de elektromotor is er keus uit twee varianten, met 5 of 11 kW.

Ondanks de nagenoeg identieke technische basis hebben beide tweewielers wel een heel eigen gezicht. De T1gaat voor de coole café racer-look met onder meer clip-ons, een kleine voorspatbord en straatschoeisel, de T2 daarentegen geniet met zijn brede stuur, grof geprofileerde banden en hoog voorspatbord een meer offroad karakter. Dankzij langere veerwegen en meer bodemspeling zou je er volgens de fabrikant ook daadwerkelijk wel een stukje mee offroad moeten kunnen.

Zoals gezegd komen beide machines eind 2021 op de markt en pas vanaf dan kun je ze ook bestellen. Wat ze gaan kosten hebben de Californiërs echter nog niet bekend gemaakt!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws