Nieuws

Winst voor de 25 kW’ers!

Europa rules! en nu zit het eens mee:

Heb je een  een 25 kW-rijbewijs en ben je eigenlijk wel toe aan meer vermogen? Dan is er goed nieuws , want vanaf  19 januari mag je namelijk een motor rijden met maximaal 35 kW, oftewel 47,6 pk.

De regels zijn zo aangepast, dat je je eigenlijk in de nieuwe situatie A2 bevindt, zoals dat vanaf komende zaterdag gaat gelden. Bij de keuze van een eventueel meer vermogende machine moet je trouwens wel even rekening houden met twee pijnpuntjes:. Zo mag ie niet over meer dan 0,2 kW per kilo (was 0,16 kW bij het huidige ‘lichte’ motorrijbewijs) beschikken en als het een geknepen exemplaar is, behoort de motor geen dubbel vermogen te leveren (dus niet meer dan 70 kW).

Gelukkig stap je ook met deze nieuwe regeling na twee jaar over na een ‘normaal’ A-rijbewijs, zonder nog eens examen te moeten doen.

Dat geldt niet voor de motorrijders die daadwerkelijk een A2-rijbewijs gaan behalen. Zij zullen namelijk na twee jaar A2’en nog een praktijkexamen moeten afleggen om met een ‘zware’ motor zoals een de Harley van Rob de Nijs te mogen rijden.  

bron MAG

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.