Nieuws

Winnaar beste Honda CB650-custom bekend

De Portugese Honda-dealer Mototrofa heeft Honda’s European CB650R Custom-wedstrijd gewonnen. De CB650, genaamd ‘Fenix’, won met 29% van de stemmen de wedstrijd. Die naam is trouwens niet zomaar gekozen , maar heeft een bijzondere achtergrond!

In totaal deden 10 Europese Honda-dealers mee aan de competitie. Ruim 7.000 websitebezoekers brachten hun stem uit, waarvan 29% de Fenix kroonde tot winnaar van de competitie. Als tweede eindigde de CB650 BMX van Werther Honda in Nice en de derde plek ging naar Espace Motos’ CB650 Four Limited Edition. Het verschil tussen beide Fransozen was slechts 12 stemmen.

Net als de standaard CB650 is ook bij de Fenix het verleden verworven in de custom. Zo zijn de enkelzijdige swingarm en achterwiel afkomstig van een VFR750R en komt het voorwiel uit een CB900RR FireBlade. Het wit/grijs/rode kleurschema, genaamd 93, is een hommage aan Honda’s MotoGP-coureur Marc Marquez en verwijst tegelijkertijd naar het oprichtingsjaar van Mototrofa. De overwinning is voor Mototrofa éxtra speciaal na een behoorlijk zwarte periode. Onlangs werd het pand namelijk getroffen door een verwoestende brand, maar Mototrofa herrees uit de as, als een echte Fenix dus.

Met eigen ogen bekijken of de Fenix de terechte winnaar is? Je vindt hem, samen met de andere negen deelnemers op: www.hondacustoms.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws