Nieuws

Wildwaarschuwing voor motoren

Elk jaar weer vinden er tussen de vijf- en zesduizend aanrijdingen met dieren/wild plaats. Wanneer je in de auto zit is dat al geen pretje, want de schade loopt zo in de duizenden euro’s. Op de motor kan het nog veel vervelender aflopen, want de kans dat je in het zadel blijft zitten en de schade enkel beperkt blijft tot materiële zaken is vrijwel nihil. Deze Siren7 zou dat moeten voorkomen!

Deze gadget van Duitse makelij zendt tonen uit met een heel hoge frequentie, zo hoog dat het menselijk oor deze niet oppikt. Wilde dieren, die over het algemeen met name in de vroege ochtend en de avondschemering actief zijn en juist dan voor extra gevaar op de weg zorgen, nemen de akoestische tonen echter wel waar tot over een afstand van ongeveer driehonderd meter. Het signaal zou de dieren (reeën, wilde zwijnen etc.) afschrikken, of in ieder geval tegenhouden om het gebied waarin de tonen hoorbaar zijn, binnen te treden.

Het kleinood moet onafgedekt middels de meegeleverde tape aan de voorzijde van de motor worden bevestigd, aangezien het de rijwind gebruikt om het signaal op te wekken. Het werkt dus volledig zonder accu of batterijen. Vanaf 70 km/uur zou de Siren7 zijn volle potentieel moeten uiten, dat niet zich niet alleen tot wild richt, ook huisdieren zouden het geluid horen. Met 45 x 60 x 26 mm is het apparaatje redelijk compact qua formaat, bovendien weegt het ook niet veel, slechts 50 gram namelijk. Maar of het ook echt goed werkt, blijft een beetje de vraag…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws