Nieuws

Whitewall ringen

Er zijn mensen die het heel fraai vinden: banden met van die witte zijvlakken. Die ‘whitewall’ banden zijn in veel gangbare maten gewoon te koop, al zullen ze niet bij elke bandelaar op het schap liggen.

De snelle makkelijke manier om het gewenste effect te bereiken is het monteren van een setje whitwall ringen. Die dingen worden gewoon tussen velg en band geklemd. Een kwestie van band leeg laten lopen, ringen om de velgrand drukken, oppompen, klaar. Een nette, goedkope eenvoudige manier om de whitewall look te regelen…

Oh ja: en de Duitse Politie geeft je ter plekke een rij verbod als ze je met zulke banden make up aantreft. En dan kan je geplande excursie naar bijvoorbeeld het Industriepark Nord in Duisburg heel anders lopen dan je in gedachten had.

Let er bij grens overschrijdend verkeer naar Duitsland ook even op dat het uitlaatsysteem onder je motor in elk geval beschaafd klinkt. Wettelijk zijn de uitlaatnormen in Duitsland aanzienlijk strenger dan bij ons. En Duitse Polizisten zijn doorgaans vriendelijk en correct, maar je moet de ruimte die ze je willen geven niet willen overspelen.

Verder is Duitsland een topland voor motorrijders en is de Duitse horeca voor ons Nederlanders gewoon goedkoop (en goed). En het Ruhrgebied, de voormalige “Kohlenpott” is veranderd in een enorm groen landschap vol cultuurhistorische museums en dingesten. Denk maar aan dat Industriepark Nord in Duisburg

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.