Nieuws

Weinig bescheiden KTM claimt terreindominantie

De 2023 enduro-modellen van KTM komen er met rasse schreden aan. De Oostenrijkers claimen direct een plekje bovenop de enduro-apenrots voor deze nieuwste generatie.

De meest opvallende vernieuwing voor komend jaar is het kleurenschema. Zet de zonnebril vast op want KTM combineert (vanzelfsprekend) oranje, wit met paars. Het woeste kleurenpalet is een ode aan de enduro’s uit de vroege jaren ’90. Om de verwantschap met de fabrieksmachines te onderstrepen zijn de Chromoly-frames oranje gelakt.

KTM’s nieuwe kleurenpracht siert alle modellen. Dat zijn er nogal wat. KTM monteert viertaktmotoren in de 250 EXC-F, 350 EXC-F, 450 EXC-F en krachthonk 500 EXC-F. Om het viertaktgeweld af te completeren, maakt ook dit seizoen de EXC Six Days range deel uit van het verkoopprogramma.

Bij de tweetakten blijft het programma beperkt tot een vernieuwde 150 EXC en een ongewijzigde 300 EXC TPI Erzbergrodeo. KTM’s eigen brandstofinjectie (Transfer Port Injection – TPI) brengt de emissie naar beneden en levert tegelijk een lekker soepel blokkarakter op. Op zowel de vier- als tweetaktmodellen zitten WP XPLOR-veerelementen. Kijk hier voor alle specificaties van de 2023 enduromotoren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws