Nieuws

Wegdromen bij motoren die waarschijnlijk nooit gaan bestaan

De uit Italië afkomstige designer Oberdan Bezzi staat erom bekend geweldige concepttekeningen te maken van mogelijke motorfietsen. Een overzicht uit zijn oeuvre.

Het leuke van Bezzi is dat hij zich niet aan één bepaald merk heeft gebonden, maar dat hij zich juist door zo veel mogelijk fabrikanten laat inspireren. Hij heeft namelijk wel voor enkele merken gewerkt, maar verdient tegenwoordig zijn brood als freelancer. En dat inspireert hem kennelijk enorm. Naast tal van BMW’s, zoals de hier afgebeelde T500GS in Rally-look, en Yamaha’s komen ook fans van Ducati, Aprilia, Honda, Suzuki, Kawasaki, Royal Enfield, Moto Guzzi en anderen aan hun trekken.

De BMW T500GS zoals Oberdan Bezzi hem voor zich ziet.

Aan de andere kant betekent het helaas ook dat geen van de hier getoonde motorfietsen ooit echt het licht zal zien als productiemodel. Gelukkig laat Bezzi zich hierdoor niet uit het veld staat, en kunnen wij ons dus verlekkeren aan een keur van prachtige ontwerpen die bij menig motorliefhebber in goede aarde zal vallen. Én, die mogelijk ook fabrikanten zullen inspireren.

Aangezien Oberdan Bezzi op zijn website met relatief regelmatige tussenpozen nieuwe concepttekeningen laat zien, is het de moeite waard om af en toe door zijn fotogalerij te klikken. Al zijn concepttekeningen hebben één ding gemeen: ze zetten aan tot dromen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.