Nieuws

Wegdromen bij motoren die waarschijnlijk nooit gaan bestaan

De uit Italië afkomstige designer Oberdan Bezzi staat erom bekend geweldige concepttekeningen te maken van mogelijke motorfietsen. Een overzicht uit zijn oeuvre.

Het leuke van Bezzi is dat hij zich niet aan één bepaald merk heeft gebonden, maar dat hij zich juist door zo veel mogelijk fabrikanten laat inspireren. Hij heeft namelijk wel voor enkele merken gewerkt, maar verdient tegenwoordig zijn brood als freelancer. En dat inspireert hem kennelijk enorm. Naast tal van BMW’s, zoals de hier afgebeelde T500GS in Rally-look, en Yamaha’s komen ook fans van Ducati, Aprilia, Honda, Suzuki, Kawasaki, Royal Enfield, Moto Guzzi en anderen aan hun trekken.

BMW T 500 GS 169Gallery f8276805 1636999

De BMW T500GS zoals Oberdan Bezzi hem voor zich ziet.

Aan de andere kant betekent het helaas ook dat geen van de hier getoonde motorfietsen ooit echt het licht zal zien als productiemodel. Gelukkig laat Bezzi zich hierdoor niet uit het veld staat, en kunnen wij ons dus verlekkeren aan een keur van prachtige ontwerpen die bij menig motorliefhebber in goede aarde zal vallen. Én, die mogelijk ook fabrikanten zullen inspireren.

Aangezien Oberdan Bezzi op zijn website met relatief regelmatige tussenpozen nieuwe concepttekeningen laat zien, is het de moeite waard om af en toe door zijn fotogalerij te klikken. Al zijn concepttekeningen hebben één ding gemeen: ze zetten aan tot dromen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...
Eerste Test Yamaha MT-09

Eerste Test Yamaha MT-09

17 maart, 2024

Time flies when you’re having fun! In dat licht beschenen biedt Yamaha’s MT-09 klaarblijkelijk rijplezier ...

Overig nieuws