Nieuws

weer een wondermiddel?

Bij Motoplus hebben we al best wat mensen tegen de haren in gestreken doordat we niet voetstoots juichend achter persberichten aanlopen.

Maar als een man als Jerry van der Heiden, de XS 650 goeroe, zegt dat hij ergens in gelooft…

Daarom ter info:
De Tri-Star Petroleum Based Olieversterker, TSL
Geclaimde oordelen:
Vermindert slijtage
Vermindert machinestoringen
Voorkomt koude start schade
Spaart brandstof en het milieu
Verbetert de prestatie
Geeft smering ook onder extreme belastingen
Verlengt de levensduur van machines

Want:
TSL Olie versterker is een olieproduct opgebouwd uit 11 werkzame bestanddelen op basis van een unieke en exclusieve smeerolie technologie.

Eén van de belangrijkste bestanddelen is een op koolwaterstof gebaseerde synthetische molecuul met zeer bijzondere eigenschappen.

TSL Olieversterker is de wetenschappelijke oplossing voor smering op die plaatsen waar traditionele en synthetische smeermiddelen tekort schieten. De combinatie van zowel actieve als passieve bestanddelen in TSL Olieversterker zal de werking van uw olie, na toevoeging van TSL Olieversterker, in belangrijke mate verbeteren.

Oorspronkelijk ontwikkeld voor extreme toepassingen blijkt dat TSL Olieversterker ook unieke eigenschappen geeft aan de traditionele smeermiddelen onder normale condities, waarbij de wrijving wordt verminderd met als gevolg minder slijtage, een beduidende lagere bedrijfstemperatuur ( vooral in extreme belastingen ), geeft ook een energiebesparing en verlengd behoudt van kwaliteit van olie.

Omdat de TSL Olieversterker moleculen thermisch reactief zijn, neutraliseert TSL Olieversterker zogenaamde "hot spots" welke door wrijving zijn ontstaan en herstelt zodoende de beschermlaag op metaal. Toegepast in verbrandingsmotoren voorkomt TSL Olieversterker temperatuurverhoging van essentiële onderdelen zoals nokkenas, tuimelaars, klepstelen enz. Ook toegepast op andere plaatsen zoals tandwielkasten en hydraulische systemen zal een zelfde effect optreden nl. lagere bedrijfstemperaturen.

TSL Olieversterker is extreem geconcentreerd. Voor de meeste smeersystemen volstaat een 3% toevoeging. Hoewel het toegestaan is om smeersystemen van een hoger percentage TSL te voorzien, is het voor de meeste toepassingen niet nodig. Zwaardere belastingen, zoals in versnellingsbakken, differentieels, tandwielkasten en andere warmte genererende toepassingen kunnen voor optimaal resultaat worden voorzien van 3% TSL Olieversterker toevoeging. Bij eerste toepassing in motorcarters 5% TSL toevoeging en bij elke volgende verversing ook 3%. Bij de TSL Olieversterker wordt altijd een toevoeging tabel meegeleverd.

Vanwege zijn lage wrijving weerstand mag TSL Olieversterker niet zonder vooroverleg toegevoegd worden in natte koppeling platen, lamellenkoppelingen en automatische versnellingsbakken. Afhankelijk van de bestaande olie wordt hier een veel lager percentage bijgevoegd.

Dat klinkt allemaal als standaard marketing gegons. Maar als Jerry er tevreden mee is…

www.lare.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws