Nieuws

We zijn weer gepiepeld

Er zijn veel motorrijders die gewoon een motor van 25 jaar jong of wat minder jong hebben en daar nooit over hebben gedacht als zijnde  ‘mijn klassieker’.  Ze rijden blij en duurzaam. Die naivelingen krijgen nu de straf voor hun denken: ze moeten ook dokken. Na goedkeuring van de Tweede Kamer heeft nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de plannen op het gebied van wegenbelasting voor oldtimers.

De herhaalde oproep van de KNMV en vele andere organisaties om kritisch te kijken naar de plannen van de staatssecretaris van Financiën lijkt nauwelijks te zijn aangekomen. De leeftijdsgrens voor oldtimers om vrijgesteld te worden van wegenbelasting gaat per 1 januari 2014 naar 40 jaar.

De wijzigingen in het kort:

  • Vanaf 1 januari 2014 kom je in aanmerking voor de oldtimervrijstelling als jouw motorrijtuig ten minste 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen. De datum 1e toelating is de datum waarop je motorrijtuig voor het eerst in gebruik is genomen.
  • Is jouw motorrijtuig voor het eerst in gebruik genomen op 1 januari 1974 of later maar vóór 1 januari 1988? Dan kun je gebruikmaken van de overgangsregeling.
  • Het tijdvak waarover je motorrijtuigenbelasting betaalt bij de overgangsregeling is een kalenderjaar. Je betaalt een kwart van de motorrijtuigenbelasting die je normaal per kalenderjaar betaalt, maar maximaal € 120. Voorwaarden is dat in de maanden december, januari en februari niet met de oldtimer wordt gereden. (bron: Belastingdienst)
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws