Nieuws

We worden steeds dommer

Het aantal ongelukken op overwegen stijgt weer.

Dat meldt spoorbeheerder ProRail maandag, bij het begin van een nieuwe campagne die ongelukken moet tegengaan.

ProRail zag het aantal aanrijdingen bij overwegen aanvankelijk dalen van 114 (42 doden) in 2007 naar 32 (8 doden) in 2010. Maar vorig jaar waren liep dat aantal weer op tot 42 aanrijdingen (9 doden). ProRail ziet die stijging in de eerste vijf maanden van dit jaar doorzetten. Dit jaar waren er 18 aanrijdingen, waarbij al 7 doden vielen.

Radiospotjes

Het motto van de campagne is ‘Wil je blijven leven, wacht dan even.’ Volgens een woordvoerster zijn met name jongeren en ouderen kwetsbaar. Waar jongeren de signalen op overwegen vaak negeren, raken ouderen soms in paniek, aldus ProRail.

Vanaf maandag zijn radiospotjes te horen over veilig oversteken. Veilig Verkeer Nederland houdt maandag met ProRail een scootmobieltraining in Hardinxveld-Giessendam. Ouderen oefenen daar samen met ProRail-medewerkers in oversteken.

Wij denken dat het wachten voor een rood licht en een rammelende bel zo gek nog niet is. Je weet immers nooit of de trein een keer op tijd komt. En bij gewoon oversteken kijk je toch ook even links en rechts? Toch?

We wachten op de lesstof ‘Niet tegen blinde muren rijden’ en de serie ‘Hoe rijdt ik veilig mijn toerritten op Google Earth" van de ANWB en de consumentenbond.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws