Nieuws

We worden steeds dommer

Het aantal ongelukken op overwegen stijgt weer.

Dat meldt spoorbeheerder ProRail maandag, bij het begin van een nieuwe campagne die ongelukken moet tegengaan.

ProRail zag het aantal aanrijdingen bij overwegen aanvankelijk dalen van 114 (42 doden) in 2007 naar 32 (8 doden) in 2010. Maar vorig jaar waren liep dat aantal weer op tot 42 aanrijdingen (9 doden). ProRail ziet die stijging in de eerste vijf maanden van dit jaar doorzetten. Dit jaar waren er 18 aanrijdingen, waarbij al 7 doden vielen.

Radiospotjes

Het motto van de campagne is ‘Wil je blijven leven, wacht dan even.’ Volgens een woordvoerster zijn met name jongeren en ouderen kwetsbaar. Waar jongeren de signalen op overwegen vaak negeren, raken ouderen soms in paniek, aldus ProRail.

Vanaf maandag zijn radiospotjes te horen over veilig oversteken. Veilig Verkeer Nederland houdt maandag met ProRail een scootmobieltraining in Hardinxveld-Giessendam. Ouderen oefenen daar samen met ProRail-medewerkers in oversteken.

Wij denken dat het wachten voor een rood licht en een rammelende bel zo gek nog niet is. Je weet immers nooit of de trein een keer op tijd komt. En bij gewoon oversteken kijk je toch ook even links en rechts? Toch?

We wachten op de lesstof ‘Niet tegen blinde muren rijden’ en de serie ‘Hoe rijdt ik veilig mijn toerritten op Google Earth" van de ANWB en de consumentenbond.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.