Nieuws

We hebben een winnaar!

Harley-Davidson-dealer Silver Lake in Geel (BE) grote Benelux-winnaar van ‘Battle of the Kings’-wedstrijd

Authorized Harley-Davidson-dealer Silver Lake H-D in Geel (België) heeft de Benelux-ronde van de internationale ‘Battle of the Kings’-wedstrijd gewonnen en mag zich voortaan Custom King van de Benelux noemen. De finale vond plaats tijdens de Nederlandse filmpremière van On Any Sunday, the Next Chapter. De dealer customizede de Street 750-motor met als grootste inspiratiebron de Harley-Davidson Racer uit de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Na een stemronde via Facebook volgde ook nog een beoordeling door een professionele jury, bestaande uit een afgevaardigde van H-D Europe, Custom bouwers van het Amsterdamse Numbnut Motorcycles, en een Belgische en een Nederlandse motorjournalist. De Geelse dealer mag nu door naar de Europese finale die plaatsvindt tijdens het custom lifestyle-event ‘Wheels & Waves’ in Biarritz, Frankrijk, van 11 tot en met 14 juni 2015. Hier kroont een ervaren jury van customizers een van de regionale winnaars tot de Europese Custom King.

Jimmy Dahmani, General Manager van Silver Lake H-D, en technicus Joeri Van Ouytsel reageerden bijzonder opgetogen toen hun gecustomizede Street 750 met de hoofdprijs ging lopen. “We leefden allemaal enorm mee met deze wedstrijd. Van begin tot einde was het heel erg spannend. Doordat we na de Facebook-stemming niet aan kop stonden, was de ontlading des te groter toen we door de stemmen van de vakjury bovenaan eindigden.”

Waarom net hun model won, ligt volgens Dahmani aan het originele ontwerp. “Na drie seconden wist ik al dat we een Racemodel uit de jaren zeventig zouden maken. Al moest ik wel Joeri overtuigen, want technisch gesproken is het niet eenvoudig om zo’n motor om te bouwen. Het resultaat was dat ons model dan ook totaal verschillend was van die van alle andere deelnemers. De keuze om het traditionele pad te verlaten, het tijdloze ontwerp en het niveau van afwerking van de racemotor: die punten hebben, volgens mij, de doorslag gegeven.”

De racemotor mag nu naar Biarritz voor de grote Europese finale. “Wat onze kansen daar zijn, kan ik niet echt inschatten. De Benelux-dealers kwamen als eerste aan de beurt om hun ontwerp voor te stellen. Doordat de andere landen nog bezig zijn hun Street 750 te verbouwen, heb ik geen idee wat onze ‘tegenstanders’ gaan doen. Al hoop je natuurlijk altijd op het hoogst haalbare.”

De Street 750 is de meest recente toevoeging aan de ‘Dark Custom’-serie van Harley-Davidson. Deze serie toont het moderne, meer ‘underground’ gezicht van Harley-Davidson. Het is een gedurfde, urban kijk op de typische Harley-Davidson-traditie. Gestript, minimalistisch en gestyled met een authentieke retrolook, ideaal om verder te customizen. De Street 750 is beschikbaar voor een instapprijs van 8.900 euro, ideaal voor nieuwe en jongere motorrijders.

© PHOTOS BY MIKE V

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws