Nieuws

We gaan weer sleutelen!

Het zal de reactie zijn op alle high tech die we de afgelopen 10 jaar over ons heen hebben gehad. In die periode spraken we eens met een PR man van een importeur over het feit dat de verjonging in de motorwereld toen alleen zat in de leeftijd van de marketeers en engineers.

Inmiddels worden motorfietsen weer mensvriendelijker, en volgens veel mensen weer leuker. En mensen pakken de draad weer op voor wat betreft het zelf onderhouden van hun motor. De tijd dat het vanzelfsprekend was de ketting te laten spannen bij de dealer is aardig voorbij.

‘Gewoon’ onderhoud aan een moderne motor plegen is leuk en verstandig , en veel minder ingrijpend dat een jaar of twintig-dertig geleden. Maar let er wel even op dat de huidige boord elektronica heel veel vingers in de pap heeft.

Zo is de befaamde EEZYBLEED, remvloeistof ververser een nog even fantastisch apparaat als het altijd was. Alleen zijn er nu motoren (ABS!) waar bij de remvloeistof alleen goed vervangen kan worden wanneer de motor zelf aan de diagnosekast staat.

En wat veel mensen ook niet weten: remvloeistof is agressief ten opzichte van lak.

Doe als beginnend sleutelaar de eerste stappen dus voorzichtig aan. Zelf sleutelen aan je eigen motor geeft een absolute meerwaarde aan onze passie. Maar blijf beseffen dat jouw veiligheid en die van anderen er van af hangt. Want wij hoorden recentelijk het verhaal van de motorrijder die zijn motor winterklaar had gemaakt. Hij had zijn remschijven ook in de vaseline gezet. En toen reed hij zijn motor van huis naar de garagebox een paar straten verder op….

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws