Nieuws

We gaan naar Frankrijk…

De ‘Amazing Stroopwafels’ zongen het al: "We gaan naar Frankrijk". Dit weekend gaat dat ook weer gebeuren.

De ‘Alwetende Koninklijke’ waarschuwt ons dus:

Veel Nederlanders gaan die kant op om vakantie te vieren en vanwege de nationale feestdag op 14 juli gaan ook veel Fransen de weg op.

Op twee belangrijke vakantieroutes in Duitsland, de A5 en de A8, zijn dit weekend werkzaamheden. Op de A5 (Karlsruhe richting Basel) gaat het om het stuk snelweg tussen Baden-Baden en Buhl. Dat heeft gevolgen voor Nederlanders die onderweg zijn naar Zwitserland en Italië. De A8 (Stuttgart – München) is van zaterdagavond 20.00 uur tot zondagochtend 05.00 uur bij Ulm afgesloten.

Op de Nederlandse snelwegen zal het begin van de vakantie van bijna 1 miljoen Nederlanders geen grote problemen geven, denkt de ANWB. In Nederland begint de schoolvakantie voor het voortgezet onderwijs in de regio Noord. In het zuiden van het land begint de bouwvak. Het zijn vooral werkzaamheden en evenementen, zoals de GP Masters Formule 3-races op Zandvoort die volgens de ANWB komend weekend files zullen veroorzaken.

Rijkswaterstaat begint vrijdag om 18.30 uur met werkzaamheden aan de A2 (Den Bosch – Utrecht) tussen Zaltbommel en Waardenburg. De A13 van Rotterdam naar Den Haag is dicht van vrijdagavond laat tot maandagochtend vroeg tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft-Zuid.

Maar nog veel belangrijker: Op vakantie gaande families in auto’s zijn voor ons een soort Russische roulette. Op gewone dagen wordt het intussen door heel Europa voorbeeldig gedoogd als wij tussen de files doorsluipen .

Maar een middenklasser op weg naar Frankrijk met daar in twee over van alles ruziende ouders en drie van een vrije opvoeding voorziene kids?

Pas in hemelsnaam op!

Focus je op de bewegingen van de voorwielen van de auto’s in de vakantiekaravaan. De geven de beste indicaties van wat er voor koerswijzigingen gepland zijn.

Prettige vakantie!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws