Nieuws

Waterloos koelen

Koelvloeistoffen die geen water gebruiken, met als resultaat dat corrosie en oververhitting verleden tijd zijn. Da zou mooi zijn…

Dankzij Millers Oils Benelux zijn deze vanaf vandaag beschikbaar voor benzine- en dieselmotoren van oldtimers, youngtimers en de motorsport.

Classic Cool 180°, Vintage Cool 180°, Power Cool 180° Cars en Power Cool 180° Track & Trail, Prep Fluid en Power Cool Prep Fluid. Dat zijn de namen van de waterloze koelvloeistoffen die je maar één keer hoeft toe te voegen aan de motor en daarna levenslang de motor koelen.

Door de unieke eigenschappen van deze nieuwe koelvloeistoffen zijn problemen als corrosie en oververhitting verleden tijd. ‘Water bevat zuurstof dat corrosie veroorzaakt. De nieuwe koelvloeistof bevat geen water, dus ontstaat er ook geen corrosie meer’, vertelt Casper Hanken, directeur Millers Oils Benelux.

‘En wat dacht je van het kookpunt. Dat zit bij deze speciale koelvloeistoffen op 180 graden celcius. Oververhitting van de motor komt daardoor ook niet meer voor. En het koelsysteem wordt beter en bij meer temperaturen beschermd: -40 °C tot 180 °C.

BTC Advisory Group
De BTC Testing Advisory Group bevestigt dat bijna 60% van motorproblemen te maken hebben met het falen van het koelsysteem en dat meer dan 60% van waterpompschade veroorzaakt wordt door de koelvloeistof. ‘Deze nieuwe soort koelvloeistof is dus goede ontwikkeling en iets wat de motoren goed kunnen gebruiken.’

Evans
De producten zijn ontwikkeld door het bedrijf Evans Waterless Coolings en worden onder dit merk door Millers Oils Benelux op de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt gebracht. Hanken: ‘Net als Millers Oils houdt Evans zich continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe technologie. Deze eveneens hoogwaardige producten vormen een goede aanvulling op het assortiment van Millers Oils waarmee klassieke wagens nog beter presteren.’

Evans Cooling Systems, Inc. is al meer dan vijfentwintig jaar een pionier op het gebied van koelsystemen voor verbrandingsmotoren die op benzine of diesel lopen. Het bedrijf heeft samengewerkt met een aantal van de grootste autobedrijven en namen in de autosport.

De door Evans ontwikkelde koelvloeistoffen lossen verwarmingsproblemen op, verlagen de onderhoudskosten en verminderen het brandstofverbruik. Tevens wordt het milieu geholpen, doordat de uitstoot beperkt wordt.

GREAT BRITISH
De unieke waterloze koelvloeistoffen worden op 20 mei 2012 voor het eerst aan het publiek getoond. Dat gebeurt op de stand van Millers Oils Benelux tijdens het oldtimer event Great British in Zandvoort. Vanaf volgende week is het product verkrijgbaar via de dealers, al zijn online bestellingen al wel mogelijk

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws