Nieuws

Wat het weer ook brengt!

Nu het weer wat minder voorspelbaar wordt, is het raadzaam om qua bescherming tegen de elementen op meerdere paarden te wedden. Dainese heeft precies voor dit doeleind haar line-up uitgebreid met deze Hekla vierseizoenen-combi.

Deze vertrouwt in de basis op een hoogwaardig Absøluteshell Pro 20K membraan, dat gelamineerd is met een QuickDry buitenlaag. Een waterdichte en -afstotende basisconstructie dus, die is voorzien van verschillende, met één hand te openen ventilatieopeningen (o.a. op borst, rug, armen en benen) voor de zomerse dagen. Voor koude dagen kun je vervolgens een beroep doen op een uitneembare thermovoering, die tevens als los jack te dragen is.

Ook op andere fronten dan het weer biedt de Hekla uiteraard bescherming. Zo zijn schouders, ellenbogen en knieën niet alleen van CE-gecertificeerde level 2 protectoren voorzien (borst- en rugprotector optioneel), maar ook van een extra laag extreem slijtvast Ripstop materiaal. Om een optimale pasvorm te waarborgen is de outfit uitgerust met wijdteverstelmogelijkheden bij onder meer kraag, taille, armen en heupen. De behoorlijk rijke uitrusting omvat verder nog onder meer acht opbergzakken (waarvan vier waterdicht) en het Dainese Magic Connection systeem. Hiermee kunnen bijpassende handschoenen (bijv. Karakum Ergo-Tek) magnetisch aan de mouw van de jas worden bevestigd.

De in het grijs/zwart en groen/zwart verkrijgbare Hekla is er in de maten 44 tot en met 64. De prijs bedraagt € 849,95 voor de jas en € 499,95 voor de broek. Info: www.dainese.com / www.motomind.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws