Nieuws

Wat doet Ducati Riding Experience in 2023?

Onder de noemer DRE organiseert Ducati avontuurlijke reizen en circuitdagen voor Ducati-rijders. Wil je tips om op straat beter te rijden of op een circuit los gaan op een Panigale V4R? Het kan allemaal.

Bij de DRE draait het volgens Ducati altijd om leren. Daarvoor staan volgens de Italianen goede instructeurs, prestigieuze locaties en veel lol aan boord van een Ducati garant. De DRE bestaat in 2023 precies twintig jaar en in die twee decennia begroette het 28.000 deelnemers. Wat er in 2023 allemaal op het menu staat, kun je hier lezen.

Nieuw is de DRE Track Warm Up. Het evenement richt zich op rijders die voor het eerst het circuit op gaan. Het combineert theorie (zitpositie, remmen, rijtechniek) met praktijk. De deelnemers rijden op de Panigale V2, volgens Ducati een ideale machine om een circuitdebuut mee te maken.

De DRE Racetrack is voor de mannen en vrouwen die al de nodige ervaring op het circuit hebben opgedaan. Zij ervaren de sensatie van het scheuren op circuits die bekend zijn van de MotoGP. Afhankelijk van je rijcapaciteiten neem je deel in de Track Evo, Track Evo2 of Track Master groep. De eerste rijdt met een Panigale V2, de tweede met een Panigale V2 Bayliss en de laatste met een panigale V4 S.

Wil je echt exclusief gaan dan kun je ook nog kiezen voor een-op-een-lessen. De motoren van dienst zijn dan al net zo exclusief. Ducati heeft de Panigale V4 SP2, Panigale V4 R en de Superleggera V4 in de aanbieding.

Bij de DRE Adventure draait alles om het on- en offroad verhogen van de rijvaardigheden. De wapens van dienst zijn de Multistrada V4 en DesertX. Van de DesertX Expedition krijgt een mens het vooraf al warm. Het evenement bestaat uit vijf dagen rijden door het noord-oosten van Sardinië. Ducati heeft nog driedaagse tours en een zesdaagse rit met de Multistrada door Italië en Frankrijk.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws