Nieuws

Warming up: de Autobahn en de thermen

We hebben het dit weekend geprobeerd, en het beviel prima: We hebben de motor weer zijn eerste officiele voorjaarsdraf gegeven. Via Velperbroek, naar Oberhausen, dan even richting Hannover en Dortmund. En hoe kinderachtig het ook is: het is altijd leuk om je tellernaald – of balkje – weer eens zorgeloos boven de 200 te kunnen zetten.

Dan zit je voor jet het weet in Soest -spreek uit ‘Soohst’, een Hanzestadje in de stijl van Zutphen, maar dan groter. Via Soest ga je naar Bad Sassendorf, waar ze thermaalbaden hebben. Daar slenter je voor 15 euro de hele dag achter je blote navel aan in een omgeving van niet ge-photoshopte mensen tussen de 16 en de 96. En in het zoutwaterzwembad zou je zo willen blijven wonen.

Dan ga je terug naar Soest. Daar slaap je voor 69 euro met zijn tweetjes in een keurige kamer in Hotel Prodomo. En het ontbijt is daar bij inbegrepen. Onbeperkt en met worsten en roerei.

Maar voor die tijd ga je nog lekker eten in het centrum. En denk bij Duitse Horeca aan twee keer de NL kwaliteit voor de helft van de prijs.

Als je je partner helemaal wil verwennen, dan doe je Soest gewoon op zaterdag. Want in Soest zijn allemaal leuke winkeltjes. En de sauna? Die pak je dan gewoon op zondag.

Reken vanaf Arnhem 200 kilometer op en 200 weer neer.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws