Nieuws

Warmdraaien MotoPlus 9

Afgelopen weekenden waren de eerste twee groepen MotoPlus-lezers onderweg door het Pfalzer Wald en de Vogezen, vanuit een leuk hotel in Herbitzheim op de Frans-Duitse grens bij Saarbrücken. Deze lezersreis, die we afgelopen winter hebben opgezet in samenwerking met Horizon Motor Reizen, bleek een doorslaand succes. In totaal waren er drie weekenden achtereen met elk 50 deelnemers compleet volgeboekt. Het was dat we het hotel geen vierde en vijfde weekend meer extra konden reserveren, anders waren zelfs die waarschijnlijk ook volgeboekt…
Met deze lezerstoeren wil MotoPlus haar lezers graag meer bieden. Een trip als deze is immers een ideale manier om het nieuwe motorseizoen lekker te beginnen, in een ontspannen sfeer en op heerlijke motorwegen. Bovendien zien wij in deze lezersreizen ook geen ‘verdienmodel’, zoals de economen dat zo graag noemen. Daarvan getuigt ook de prijs voor dit weekend: vanaf 165 euro. En dat was dus inclusief drie overnachtingen met half pension! Tja, goedkoper kunnen we het niet maken, maar wel leuker, om de slogan van onze belastingdienst maar even te lenen.
Onze ‘winst’ van deze lezersreizen zit hem vooral in tevreden lezers, die met MotoPlus niet alleen het meest informatieve motorblad van de Benelux voor de allerlaagste abonnementskosten lezen, maar die we op deze manier ook graag laten profiteren van leuke extra’s. En die winst is in onze ogen met geen geld te betalen!
Voor de echte die-hards hebben we in begin september trouwens nog een lezersreis in de planning staan. Dat is er wel eentje waarvoor je de mouwen op zult moet stropen: de MotoPlus Alpenmasters. In deze door That Motortours georganiseerde trip rijden we in zeven dagen dwars door de Alpen, van Frankrijk naar Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Dat wordt dus niet gemoedelijk boemelen, maar zeven dagen lang stevige etappes tussen de 280 en 430 kilometer en bochten draaien tot je er duizelig van wordt! De kosten voor deze unieke toer bedragen, inclusief zes overnachtingen, half-pension en een sublieme begeleiding, op basis van een tweepersoonskamer 690 euro per persoon en 815 euro op basis van een éénpersoonskamer. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor deze exclusieve, eenmalige trip, maar wacht niet te lang met reageren, want vol is vol! (Mail naar toer@motoplus.nl en je ontvangt alle info thuis.)

Naast deze reizen organiseren we sinds kort in samenwerking met Jan Boersma van de Tyre routesoftware ook gratis navigatie-cursusavonden voor abonnee’s die via ons een nieuwe TomTom Rider hebben aangeschaft. Zelf ben ik een GPS-adept van het allereerste uur: elf jaar geleden toerde ik al rond met een Garmin Streetpilot III en sindsdien volgden vele apparaten van Garmin en Tom Tom, maar ook bijvoorbeeld de Tripy. Ik ben dus een ervaringsdeskundige en weet dus ook als geen ander dat een navigatieapparaat op zich een dood ding is. Het gaat er om wat je er als gebruiker mee doet! En natuurlijk zijn er fanaten en whizzkids die elk apparaat helemaal doorgronden, maar veel motorrijders gebruiken slechts 20% van de mogelijkheden van zo’n toverdoosje. Laat staan dat ze moeiteloos routes kunnen downloaden of maken op de computer, om deze daarna op te slaan in de GPS. Juist om goed met de nieuwe Tom Tom om te kunnen gaan en ook de bijbehorende routesoftware makkelijk te kunnen gebruiken, maakt MotoPlus deze lezers letterlijk en figuurlijk wegwijs met een cursusavond. De reacties op de eerste avonden, gehouden bij Premium Motors in Apeldoorn (mooie zaak, echt een bezoekje waard!) en bij Van der Heyden in Den Bosch (de oudste motorzaak van Nederland!) waren unaniem enorm positief. Binnenkort is alweer de derde cursusavond bij Goedhart in Bodegraven. Ook hiermee wil MotoPlus haar lezers dus graag wat extra bieden.

Eric Bulsink
Hoofdredacteur MotoPlus

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...
Royal Enfield verlaagt prijzen

Royal Enfield verlaagt prijzen

23 juli, 2024

Royal Enfield let deze zomer op de kleintjes. Het verlaagt de prijzen van zijn modellen met € 400,- tot € 650,-. ...

Overig nieuws