Nieuws

WARMDRAAIEN MOTOPLUS 4 – 2014

De aankondiging van ons eigen tv-programma MotoPlus Roadtrip, dat vanaf zaterdag 29 maart wekelijks om 17.30 uur op RTL7 uitgezonden gaat worden, maakt veel los. Dat er momenteel zoveel over gepraat wordt, zien wij als een compliment en geeft andermaal aan dat de tijd rijp is om de motor weer op het netvlies van Nederland te krijgen. Op onze redactie in Varsseveld stond de telefoon dagenlang roodgloeiend, want iedereen wilde wel eens even horen wat dat ging worden met MotoPlus Roadtrip. En velen informeerden heerlijk opportunistisch of er misschien ook wat zendtijd ingeruimd kon worden voor hun motor, hun product of hun dienst.

Nog voordat er ook maar een minuut is uitgezonden – sterker nog: de opnames gaan binnenkort pas van start – blijkt iedereen trouwens ook een zeer uitgesproken mening te hebben over ‘commerciële tv’. Tja, dik tien jaar is er geen motorprogramma op tv geweest en plotseling weet iedereen weer precies hoe het moet. De beste stuurlui staan nu dus al aan wal te roepen, nog voordat de trossen zijn los gegooid!

Laat ik voorop stellen dat wij onbevangen en met grootse plannen aan dit avontuur beginnen. Het beschikbare budget zal echter een allesbepalende factor zijn. Vanwege de specifieke doelgroep – laten we even reëel blijven: we hebben het niet over Boer zoekt Vrouw of Sven Kramer op jacht naar Olympisch goud – zal dat budget in eerste instantie grotendeels door de motorbranche zelf gegenereerd moeten worden. En uiteraard confirmeert MotoPlus Roadtrip zich aan die sponsors. Het alternatief is namelijk heel erg simpel: geen motorfiets op tv! Maar wie de kwaliteit van MotoPlus kent, hoeft niet te vrezen. Adel verplicht, nietwaar? Dat, samen met de ervaring van uitvoerend producent TinCan, gaat leiden tot een mooi tv-programma!

Op diverse fora werd ook al flink gebrainstormd over MotoPlus Roadtrip en zoals bij elk nieuw auto- of motorprogramma wordt daarbij gerefereerd aan het fameuze TopGear; zo ongeveer de natte droom van iedereen met benzine in zijn bloed. Het inmiddels al meer dan 35 jaar bestaande TopGear is in mijn ogen inderdaad een fantastisch amusementsprogramma, maar om iedereen meteen maar even uit de droom te helpen: voor het budget waar wij de eerste acht aflevering moeten maken, komt Jeremy Clarkson zijn bed niet eens uit! Het zal dus nog wel even duren voordat wij complete bergwegen kunnen laten afzetten voor opnames, drie helikopters kunnen inhuren voor een shot van vier seconden en vervolgens lachend de duurste voertuigen in de prak rijden. Het miljoenenpubliek dat TopGear wereldwijd bereikt – en daarmee de bizarre bak geld die er beschikbaar is om het te maken – is sowieso een utopie voor elk denkbaar motorprogramma waar ter wereld dan ook.

MotoPlus Roadtrip wordt overigens ook geen verslag van een circuitdag, waarbij het gaat om rondetijden, bandencompounds en veringklikjes. Net zoals het ook geen vergelijkingstest met puntentelling wordt; dat doen we immers al in dit blad. Wat het dan wel wordt? Gewoon lekker toeren met drie motoren door een mooie streek van Nederland, onderweg af en toe stoppen, een bak koffie pakken op een terrasje en lullen over de motoren en de belevenissen onderweg. Een beetje zoals iedere motorclub of vriendenclub op zondagochtend een toertje maakt. Elke aflevering maken we in een andere streek, met andere motoren en een gastrijder. De die-hard zal wellicht de wheelies, stoppies en knee-down’s missen, maar we hopen dat we juist de gewone motorrijder op ideeën brengen. Net als die honderdduizenden mensen die wèl een motorrijbewijs hebben, maar géén motor. Als er elke aflevering in één Nederlandse huiskamer klinkt: ‘Zeg jij hebt toch ook een motorrijbewijs? Waarom heb je geen motor dan? Moet je eens zien hoe leuk dat is. Laten we morgen eens bij een motorzaak gaan kijken!’, dan is ons doel bereikt!

Eric Bulsink

Hoofdredacteur MotoPlus

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws