Nieuws

Warmdraaien: Daarmee kun je ook 200.000 forensen hun motorrijbewijs laten halen

Het aantrekken van de economie is goed af te lezen aan de files. Het filespook waart namelijk weer rond als in zijn allerbeste dagen, en dreigt zand in de motor van de economie te strooien. En de ervaring leert dat politici daar heel zenuwachtig van worden en naarstig op zoek zijn naar oplossingen.

Zo meldde D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infra structuur dat ze graag wil dat 200.000 mensen hun auto verruilen voor een fiets. Daarvoor wil ze een kwart miljard euro uittrekken.

Elektrische fiets
Voor dat geld wil ze het aantal fietssnelwegen in Nederland fors uitbreiden en worden de fietsstallingen op bijvoorbeeld treinstations voor vele miljoenen vergroot. Ook wil de politiek afspraken maken met werkgevers om de elektrische fiets aan te prijzen als alternatief voor de traditionele leaseauto en bijvoorbeeld speciale fiscale regelingen gaan treffen. 250.000.000 euro om 200.000 forensen over te halen om te gaan fietsen naar hun werk, oftewel 1.250 euro per persoon. Gaan ze voor dat geld ook alle fietspaden overdekken of zo?

>> Lees verder

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.