Nieuws

Warmdraaien 7/2012

Pfff, het waren weer een paar bijzonder enerverende weken, vol nieuws, deadlines, introducties en bijzondere interviews. Je hoort me echter niet klagen, want als je druk bent, weet je dat je leeft. Bovendien komen onder druk de mooiste dingen tot stand, want ‘op het randje van de afgrond is het uitzicht het mooist!’
Ik kan dat beamen, want een dikke week geleden stond ik op een randje van de afgrond. Of liever gezegd: ik reed er langs op de nieuwe KTM Freebike 350, waarmee ik in het Marokkaanse Atlasgebergte kennis maakte. KTM noemt die Freeride zelf een echte ‘playbike’. Geen ruige offroad of knallende hardgaander op de weg, maar juist een vriendelijke speelkameraad. Voor KTM zelf is de Freebike echter absoluut geen spelletje, want de Oostenrijkse fabrikant zet er dik op in. Ten eerste krijgt deze Freebike 350 binnen afzienbare tijd een elektrisch broertje en daarmee is KTM de eerste grote fabrikant die zich op dit pad begeeft. Daarnaast worden er dit jaar maar liefst 7.500 Freebike 350’s geproduceerd, waarmee het op slag het belangrijkste model van KTM wordt. Met name voor de zuidelijke landen heeft men bijzonder hoge verwachtingen. In Nederland ligt dat natuurlijk wat lastiger, bij gebrek aan natuur om ongestoord doorheen te karren. Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje zijn duidelijk landen waarin je op een Freebike uit de voeten kunt.

De eerste test van de nieuwe KTM Freebike was in eerste instantie alleen bedoeld voor MotoPlus’ zustermagazine Noppennieuws, dat ook deze week verschijnt. Maar omdat deze machine zo bijzonder is hebben we besloten dit artikel door te plaatsen in MotoPlus. En zo hadden we nog een Noppennieuws-artikel dat zo bijzonder is, dat we het de MotoPlus-lezers niet willen onthouden.
Dat tweede artikel is een uniek interview met Jeffrey Herlings, de 17-jarige knaap uit het Brabantse Elsendorp die als KTM-fabrieksrijder torenhoog favoriet is voor het wereldkampioenschap motorcross. De Nederlandse motorcrossliefhebbers hebben twintig jaar moeten wachten op een vaderlandse solocrosser die de beste van de wereld is. En nimmer waren de vooruitzichten zo goed. Tweede Paasdag rijdt Jeffrey zijn eerste 2012-GP, een thuiswedstrijd in Valkenswaard. In een bijzonder openhartig interview vertelt hij hoe hij als 17-jarige omgaat met de druk, met zijn team, met zijn mentor (en tienvoudig wereldkampioen) Stefan Everts, met zijn gescheiden ouders èn met zijn vriendin, die tevens de zus van zijn grote WK-concurrent is…

Mooie interviews staan er trouwens ook volop in de MotoPlus MotoGP-special die zojuist als speciale uitgave is verschenen. Op zich dragen we bij MotoPlus de motorsport een bijzonder warm hart toe, maar de ruimte in ons blad is vaak beperkt. Veel te beperkt zelfs om echt diep in te gaan op de achtergronden van de wegracerij. Dus brengt MotoPlus aan de vooravond van het nieuwe race-seizoen een speciaal blad uit, met 100 pagina’s wegracenieuws, interviews en achtergronden. Deze MotoGP-special ligt voor de liefhebbers nu in de winkel voor € 5,95. Hij is ook te bestellen door hier te klikken. Net zoals bij de Toer- en Veiligheidspecial krijgen onze vaste MotoPlus-abonnees daarbij een leuke korting en wordt het blad binnen enkele dagen thuisgestuurd. Als er voldoende animo blijkt te zijn voor een specifiek wegraceblad als deze MotoGP-special, dan zal deze in de toekomst vaker gaan verschijnen.

Eric Bulsink
Hoofdredacteur MotoPlus

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws