Nieuws

Warmdraaien 3 – 2014

MotoPlus komt met een eigen tv-programma! Vanaf 29 maart zenden we op zaterdagmiddag op RTL7 om 17.30 uur het nieuwe programma MotoPlus Roadtrip uit. In acht aflevering van een half uur (later nog eens gevolgd door acht herhalingen) wil MotoPlus dit voorjaar op tv laten zien hoe leuk motorrijden eigenlijk is. Natuurlijk komen de motoren ruim aan bod, net als de kleding, onderhoud- en rijtips, gadgets en accessoires, maar het doel is vooral om de leuke kant van het motorrijden in beeld te brengen. Daarvoor rijden presentatrice (en motorrijdster) Nadia Palesa, een MotoPlus-redacteur en een motorrijdende BN-er met drie motoren elke zaterdag een mooie toerrit in Nederland; die route komt uiteraard beschikbaar via www.motoplus.nl om ook zelf na te rijden.

Wie net als ik op zaterdag of zondag wel eens een rondje zapt, ziet van alles voorbij komen. Van Vis-tv tot Campinglife, van Tractorpulling tot Eigen Huis & Tuin en van Second-Home tot Heel Holland Kookt. Of bakt. Auto’s, boten, fietsen, trucks, trekkers, caravans, ski’s, huizen, tuinen, potten en pannen, voor alles lijkt er een plek op tv. Behalve voor motorfietsen; uitgerekend de mooiste hobby die er bestaat! Toch blijken de zogenaamde belangenorganisaties er maar niet in te slagen om de motorfiets op een normale manier in beeld te krijgen. Het enige dat we tegenwoordig immers nog over motoren in de algemene media voorbij zien komen, heeft betrekking op ongelukken of op gevaarlijke motorbendes. Dit ‘1%-nieuws’ vertroebelt het idee over motorrijden en volgens ons is het nu dus echt de allerhoogste tijd voor een ander geluid en een ander beeld! Gelukkig vonden we in Yamaha, BMW, Kawasaki en Splash Design (van onder meer Macna motorkleding en HJC- en Shubert-helmen) partners om dit gevoel te ondersteunen, zodat MotoPlus Roadtrip dus op 29 maart ‘op zender’ gaat!

Maar zoals de grootste Nederlandse filosoof aller tijden – Johan Cruijff – al zei: ‘Soms moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurd’. De komst van ons eigen televisieprogramma was voor ons precies het zetje wat we nodig hadden om niet meer met een stand naar de Utrechtse Motorbeurs te gaan. Sinds ons begin in 2006 zijn we daar aanwezig geweest, maar nimmer hadden we het gevoel daar welkom te zijn. De beursorganisatie en Sanoma met zijn concurrerende bladen waren ooit van dezelfde eigenaar en de historische banden en personele kruisbestuiving laten zich met name naar ons toe nog steeds nadrukkelijk voelen. Het resulteerde onder meer in het elk jaar opnieuw moeten bekvechten over een plek. Dat dan ondanks onze fraaie stand en ondanks het feit dat wij jarenlang hele bijzondere motoren uit Duitsland, Frankrijk of Italië naar Utrecht haalden. Ik durf ook te wedden dat er de afgelopen zeven jaar op geen enkele andere stand zoveel foto’s van een bijzondere motor zijn gemaakt. Maar als het gevoel niet goed is, moet je op een gegeven moment (‘un momento dado’, om Cruijff nogmaals aan te halen) dus nee durven te zeggen. En dat moment is nu dus aangebroken.

Toch ben ik ervan overtuigd dat de Motorbeurs in 2014 een succes wordt. Wij merken de laatste maanden namelijk dat de motorwereld de crisis achter zich laat: nooit hebben wij in december en januari zoveel nieuwe abonnees mogen verwelkomen, nooit hebben we zoveel losse nummers verkocht in boekhandels en supermarkten en nooit hebben we zoveel advertenties in ons blad gehad. Nooit ook hadden we meer lezers van ons digimagazine op internet. Wanneer je dit leest in MotoPlus 3, staan voor onze abonnees in dat digimagazine trouwens de eerste artikelen uit MotoPlus 4 alweer klaar, onder meer de superactuele eerste testen van de Yamaha MT07, de Honda NC750X, de Ducati Monster 1200 en de MV Agusta Dragster 800.

Motorjaar 2014 wordt een topjaar, tot de volgende uitzending. Eehh, tot het volgende nummer!

Eric Bulsink

Hoofdredacteur MotoPlus

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws