Nieuws

Warmdraaien 24/2008

Dit is de allerbeste MotoPlus die we in ons driejarig bestaan hebben gemaakt. Al gebiedt de eerlijkheid me direct te zeggen dat ik dat van elke MotoPlus denk, waarmee we op dat moment aan het werk zijn. Elke twee weken opnieuw zijn we er als redactie van overtuigd dat het komende blad de beste artikelen, de mooiste actiefoto’s, het leukste interview, de beste testen, het meest actuele nieuws en het scherpste sportverslag bevat. We zien het blad hier altijd groeien van een blanco vel papier tot een echt magazine, zodat er 24 keer per jaar weer een frisse MotoPlus te wachten ligt op duizenden lezers. Ook voor ons is het altijd weer een goed gevoel om zo’n ‘nieuw nummer’ te bekijken, maar in de praktijk zijn we op de redactie op zo’n moment alweer enorm gefocust op het volgende nummer. En dat wordt het allerbeste nummer ooit!

In zo’n laatste nummer van het jaar duikelen de onderwerpen voor deze column over elkaar heen. Zoals de getemde injectie van de Buell uit de vergelijkingstest: de elektronica is zo knap dat hij onder bepaalde omstandigheden denkt dat er een geluidsmeting wordt uitgevoerd en er dan voor zorgt dat de machine zijn (gas-)klep houdt. Dat zoiets bestond wisten we, want er zijn meer merken die zo’n voorziening hebben. Maar op de Buell valt het op omdat de elektronica heel abrupt ingrijpt. Lees er meer over in MotoPlus 24.
Uiteraard staat diezelfde Buell ook in ons komplete overzicht van alle leverbare merken en modellen in 2009 met daarbij de meest actuele nieuwprijzen. Om die bijeen te krijgen, hebben we dagenlang bijna een hotline met diverse importeurs gehad. Maar we hebben ze! Nu vlug nog even je eigen voorkeur kenbaar maken op de stemkaart in het hart (of op www.best-bikes.eu/nl) en je maakt kans om zo’n fraaie Honda CBR600RR Ten Kate HANNspree-edition t.w.v. € 9.990,- te winnen! Het kost je zelfs geen postzegel of dure SMS om mee te doen, waar maak je dat nog mee tegenwoordig?
Die hoofdprijs van deze verkiezingen brengt me dan weer bij het raceteam van Gerrit en Ronald ten Kate met hun zeven opeenvolgende Supersport-wereldtitels! Een unieke prestatie en vanaf pagina 104 blikken we terug met de twee teambazen op hun ‘Magnificent 7’.

De donkere decembermaand nodigt toch al uit om terug te blikken. Bijna ongemerkt is 2008 voorbij geschoten en staat 2009 voor de deur. Een jaar waarvoor iedereen zijn hart vast lijkt te houden, want de financiële crisis laat zijn diepe sporen na. In de autowereld staan zelfs megaconcerns op instorten. Dat lijkt in de motorwereld (nog) mee te vallen, maar we weten uit ervaring dat die motorbranche altijd iets na-ijlt. Bovendien is het motorrijden een hobby en dat maakt die motorfiets tot iets anders dan die tot vier cijfers achter de komma doorgecalculeerde ‘auto-van-de-zaak’, die nu toch opeens een jaar langer mee moet. Maar makkelijk wordt 2009 ook voor de motorwereld echter niet. Niet in de laatste plaats omdat erg veel motorfietsen gefinancierd worden door banken of instellingen die zelf ook in een heel diep dal zitten.

Maar waar financiële dalen zijn, zijn ook gouden bergen. En zo komen we terecht bij ons unieke overzicht: de top 99 van hoogste Alpenpassen. Vanaf pagina 84 staan ze keurig op een rij in deze MotoPlus. Ideaal voor als je op zoek bent naar een stijgende lijn en het in 2009 eens hogerop wilt zoeken. En ideaal om de Kerstdagen mee door te komen en alvast te dromen over die vele mooie motorkilometers die we in 2009 weer gaan maken.

En zo wens ik iedereen namens MotoPlus prettige kerstdagen en een geweldig goed en gezond 2009! Vanaf 7 januari 2009 zijn we er weer elke twee weken. Met de beste MotoPlus ooit!

Eric Bulsink
Hoofdredacteur MotoPlus

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws