Nieuws

Warmdraaien 24 – 2015

De afgelopen week was ik veroordeeld om met onze bus een paar dagen Nederland te doorkruisen. Vanwege het bizar slechte weer niet eens zo’n verkeerde optie, de enorme files daargelaten. Hartverwarmend is dan dat motorrijders toch de moeite nemen om even naar je te zwaaien als ze het MotoPlus-logo op onze bus gewaar worden. Dan voel je ook als ‘buschauffeur’ toch lid van de familie, zal ik maar zeggen.

Op woensdag 2 december op de A12 richting Arnhem zwaaiden kort na elkaar zelfs drie motorrijders: een Yamaha-rijder, een motoragent en een rijder op een rood-wit-blauwe Honda XRV750 Africa Twin. Een machine van rond de eeuwwisseling, maar nog steeds supergaaf en verre van gedateerd. En omdat toeval niet bestaat: mijn bureau lag op dat moment bedolven onder documentatie van de nieuwe Honda CRF1000L Africa Twin, plus alles wat ik kon vinden van diens 650 en 750-voorgangers. Honda wil met deze nieuwe Africa Twin immers de draad van het adventure-segment weer oppakken; een segment dat ze zelf eigenlijk uit hebben gevonden en waarin ze jarenlang leading waren. Om het verhaal compleet te maken: als u dit leest ben ik net weer terug uit Zuid-Afrika, waar ik als één van de allereersten afgelopen zondag en maandag met die nieuwe Africa Twin mocht rijden in de buurt van Touws River, op twee uur rijden ten noordoosten van Kaapstad. Het werd nachtwerk, maar vanaf pagina 14 lees je in deze MotoPlus als primeur mijn eerste rij-impressie.

Met deze eerste test van de Honda CRF1000L Africa Twin sluiten we meteen weer een heel druk testjaar af. In 2015 kwamen er weer 188 motoren voorbij in ons blad: in elk nummer worden dus gemiddeld bijna acht motoren aan de tand gevoeld. Plus natuurlijk de nodige kledingtesten, helmentesten en bandentesten. Al die testen staan trouwens niet alleen in het ‘papieren blad’, maar zijn voor onze abonnees ook gratis op de computer of smartphone terug te lezen. Deze digitale database – gekoppeld aan een hele slimme zoekmachine – neemt inmiddels enorme vormen aan: sinds 2006 zijn namelijk alle artikelen digitaal opgeslagen en à la minute op te vragen. Met alleen al meer dan 1.000 (!) motortesten online blijkt MotoPlus dus steeds nadrukkelijker het ultieme digitale naslagwerk voor als je op zoek bent naar informatie over motorfietsen en aanverwante zaken.

In het hart van dit nummer tref je weer ons jaarlijkse merken- en modellenoverzicht aan van alle 2016-motoren. Voor zover als mogelijk voorzien van enkele kerngegevens plus de Nederlandse en Belgische prijs, mits die op 7 december 2015 bekend was. Een enkel merk wilde alle prijzen op dit moment helaas nog niet bekend maken, doorgaans uit concurrentieoverwegingen. Met andere woorden: bepaalde modellen wil men koste wat het kost één euro goedkoper aanbieden dan het vergelijkbare model van de concurrent. Jammer, in mijn ogen is een goede voorlichting van de consument – en dat begint met de verkoopprijs – zeker zo belangrijk.

Andermaal is dit merken- en modellenoverzicht weer gekoppeld aan de verkiezing van de Motor van het Jaar 2016, die we in Europees verband organiseren. Vergeet dus niet de stemkaart in te vullen, of online je stem uit te brengen: we verloten ditmaal een spiksplinternieuwe Suzuki SV650 onder alle mensen die hun stem uitbrengen!

Het team achter MotoPlus gaat nu zelf ook even onder de kerstboom zitten en oliebollen eten: vrijdag 8 januari verschijnt MotoPlus 1 van 2016 en geven we dus weer volgas! Vanaf deze plek wensen we iedereen prettige feestdagen en een geweldig 2016!

Eric Bulsink, hoofdredacteur MotoPlus

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws