Nieuws

Warmdraaien 2 – 2016

Eén van de mooiste dingen van het nieuwe jaar, is het invullen van de nog maagdelijke nieuwe agenda. Een heel jaar voor je en nog geen dag bezet; alleen dat gevoel is al werelds! Eindelijk een jaar waarin je alle dromen waar kunt maken en alle langgekoesterde plannen kunt uitvoeren. Tenminste, dat dacht je…. Eerst maar eens wat ‘vaste waardes’ invullen, dan kun je daar tenminste de mist niet mee ingaan. De TT bijvoorbeeld, op 26 juni. Zondag 26 juni wel te verstaan! Voor het eerst in de historie wordt de Assense wegrace-GP op zondag verreden, net als alle andere 17 races. Dat zal voor velen wel even wennen zijn. Bijvoorbeeld omdat de meesten nu dus ’s avonds na de race meteen naar huis zullen moeten omdat de volgende ochtend de plicht weer roept en dus niet nog lekker een avondje kunnen chillen op de camping, om zondag in alle rust de zooi op te ruimen en de tent weer achterop de motor te knopen. Of misschien nu al die maandag toch maar vrij nemen? De trainingen beginnen immers ook pas op vrijdag, dus in de aanloop naar de TT scheelt het ook al een dagje.

 

En met de TT zet ik ook vast het WK Superbike in de agenda. Waarvoor je nu dus twee dagen moet reserveren: 16 én 17 april. De twee WSB-heats worden immers voortaan op zaterdagmiddag en op zondagmiddag verreden. Tja, dat had voor mij persoonlijk niet gehoeven, maar de campinghouders zullen blij zijn. En nu we toch in Assen zijn, dan ook meteen maar even 28 augustus aankruisen. Dan is er weer een motorcross-GP op het TT-circuit. Eens kijken of we Jeffrey Herlings er nu wel wereldkampioen kunnen zien worden! Op tweede paasdag (28 maart) rijden die GP-crossers overigens ook al in Nederland, in Valkenswaard. Dat is dan de derde GP, na openingswedstrijden in Qatar en Thailand. De MX-GP’s zijn in 2016 overigens heel goed voor ons collectieve oranje-gevoel, nu de voetballers ons zo in de steek hebben gelaten. Drie van de vijf plekken in het Factory KTM crossteam worden ingenomen door Nederlanders: Jeffrey Herling en Davy Pootjes in de MX2 en Glenn Coldenhoff in de MXGP. Met al die Nederlandse KTM-fabrieksrijders komen die oranje vlaggen, pruiken en shirts dit jaar dus toch nog van pas! En niet alleen in de cross trouwens, want de 16-jarige Rotterdammer Bo Bendsneyder start in 2016 in de Moto3-wegraces ook in een KTM fabrieksteam!

Maar op noppengebied is er nog meer de moeite waard om nu alvast te noteren in je agenda. Op 10 april rijden de GP zijspancrossers in Oss, met daarbij onze eigen wereldkampioen Etienne Bax. En op 24 juli is de EK-finale voor zijspan-grasbaanracers in Vries. Verder moeten we 21 augustus allemaal natuurlijk naar Eenrum om onze sublieme Europees Kampioen Jannick de Jong aan het werk te zien in de WK-langbaan finalewedstrijd.

Tja, en tussen al die motorsport door wilde ik dit jaar natuurlijk ook nog met onze eigen MotoPlus-lezersreizen mee. De weekenden in het voorjaar naar het Sauerland blijken zeer gewild, dus is er in het Superbike-weekend inmiddels een derde toerweekend gepland; een mens moet keuzes maken nietwaar? En ook de MotoPlus Alpenmasters-lezersreis van 3 tot 9 september (zie MotoPlus 23) liep zo snel vol dat er al een tweede Alpen-lezersreis wordt opgezet. Daarnaast wil ik dit jaar eigenlijk nog wel naar het Isle of Man en staat een Amerikaanse supercross hoog op het verlanglijstje. Net als een tripje naar Marokko, een heel bereikbaar allroad-paradijs op aarde. En Portugal is ook niet te versmaden. En ik ben ook al veel te lang niet meer echt in Scandinavië geweest. En dan wilde ik ook nog een keertje naar die oude onverharde Alpenpassen in het grensgebied tussen Frankrijk en Italië, dus nu maar eens echt een weekje prikken….

Oef, ik ben bang dat ik eerst naar huis moet bellen met de mededeling dat ik dit jaar echt geen tijd heb voor die geplande strandvakantie….

Eric Bulsink, hoofdredacteur MotoPlus

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...

Overig nieuws