Nieuws

Warmdraaien 15/2009

‘De tijd vliegt als het gezellig is!’ Dat is een gevleugelde uitspraak op onze redactie, want de productie van MotoPlus is elke veertien dagen opnieuw een zeer intensieve klus. Ook een leuke klus trouwens, waar iedereen op de redactie zijn hart en ziel in legt. Maar desalniettemin zijn we toch blij met de komende twee weken: dan is de redactie gesloten en genieten we van onze zomervakantie. MotoPlus 16 verschijnt op 19 augustus, inderdaad over vier weken. Vandaar ook dat er nu een extra dikke MotoPlus 15 in de winkels ligt, met heel veel leuk leesvoer.

Naast drie uitgebreide en zeer uiteenlopende testen vind je in MotoPlus 15 bijvoorbeeld een aantal fraaie reportage’s. Over een Franse heuvelklimwedstrijd bijvoorbeeld, of over het Europese Hayabusa-treffen. Ook spraken we uitgebreid met Jerry Burgess. Op papier de chef-monteur van Valentino Rossi, maar in de praktijk de grote goeroe van de populairste wegracer ter wereld. Burgess fungeert immers al jarenlang als steun en toeverlaat van Rossi en hij blijkt over een uniek geheugen te beschikken, want hij weet nu nog exact te vertellen wat er in welke race precies met Valentino gebeurde. Ook als die race tien jaar geleden werd gereden.
Verder brengen we in MotoPlus 15 een paar zeer uitnodigende reisverslagen. Want het moet toch geweldig zijn om in de Amerikaanse staat Californië door de beroemde nationale parken en steden als Las Vegas en Los Angeles te toeren. Of zomaar – onder goede begeleiding – de Sahara in te duiken. Voor wie dat allemaal wat veel van het goede is, publiceren we ook een leuk rondje door Noordwest-Overijssel, rond ons eigen ’Venetië’. Giethoorn dus. Zeker weten dat je er een prachtige dag beleefd, vooral nu er in de zomermaanden veel bootjes op de meren en riviertjes rondvaren.
En DFDS Seaways verraste ons met de mededeling dat de lezers van MotoPlus uitzonderlijk veel gebruik hadden gemaakt van de gereduceerde ferryovertocht van IJmuiden naar Newcastle, zoals die elk seizoen wordt aangeboden in diverse motorbladen. Om dit te vieren werd MotoPlus een unieke en lekker goedkoop toerweekend in Engeland aangeboden voor onze lezers. In MotoPlus 15 lees je er alles over en zie je dat we dit voordeel één op één aan onze lezers doorspelen: vanaf 225 euro per persoon naar Engeland, inclusief retourovertocht (’s nachts, met eigen hut), twee hotelovernachtingen en een begeleide 210 km lange rondrit in Engeland, hoogstpersoonlijk voorgereden door de hoteleigenaar!

Na de vakantie zetten we – uiteraard – onze schouders weer onder MotoPlus. Waarbij ook wij heel nieuwsgierig zijn op de ontwikkelingen in de motorbranche in de tweede helft van 2009. Aanvankelijk leek de kredietcrisis immers weinig grip te krijgen op het motorrijden, maar de laatste verkoopcijfers geven toch aan dat de markt een kleine 15% is gekrompen. Vergeleken met de autobranche is dat nog heilig, maar de vraag is of (en hoe) die krimp doorzet. De doorgevoerde prijsstijgingen van de Japanse merken begint duidelijk door te werken, dat zie je ook aan het feit dat Europese merken als Ducati, BMW en Triumph het relatief goed doen. Ze weten goed stand te houden, of zelfs in marktaandeel te groeien.

Maar laten we eerst met zijn allen van een heerlijke zomervakantie gaan genieten. Eentje met prachtig motorweer, bochtige wegen, leuk gezelschap en een heerlijke machine onder je kont. Prettige vakantie!

Eric Bulsink
Hoofdredacteur MotoPlus

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws