Nieuws

Vrouwen, motorrijden en sex.

Vrouwelijke motorrijders voelen zich gelukkiger en zelfverzekerder dan vrouwen die niet motorrijden. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek in opdracht van Harley-Davidson. Het onderzoek toont aan dat vrouwen die regelmatig het gevoel van vrijheid en zelfexpressie van motorrijden beleven, meer zelfvertrouwen hebben. Met enig voorbehoud schijnt dat dus ook te gelden voor niet Harley Rijdsters.

Het resultaat: ze zijn gelukkiger met hun relatie en hun seksleven dan vrouwen die niet regelmatig de motor beklimmen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 2.029 vrouwelijke motorrijders in de Verenigde Staten.

Niet alleen zelfverzekerd op de weg
Een motor versterkt niet alleen de band die een vrouw heeft met de weg, maar ook die met haar partner. Zestig procent geeft aan zeer tevreden te zijn over de communicatie met haar wederhelft. Dit tegenover 38 procent van de vrouwen die nooit op een motor rijdt. Ook in bed halen motorrijdsters een ronkende score – 51 procent is zeer tevreden over haar seksleven, tegenover 35 procent van de niet-rijdsters. En tuurlijk: stress is een slechte basis voor een relatie.

“Het is duidelijk dat de motor voor vrouwen veel meer betekent dan alleen vrijheid. Het rijden op bijvoorbeeld een Harley heeft ook een positieve invloed op allerlei andere factoren in het leven. Zo geeft bijvoorbeeld 34 procent van de motorrijdende vrouwen aan minder gestrest te zijn nadat ze is begonnen met rijden”, zegt Steven Fröhlich, Marketing Manager Benelux bij Harley-Davidson. “Het blijkt eens te meer dat rijden op een motor een perfect middel is om stress kwijt te raken. Dat verklaart misschien ook waarom vijftig procent van de motorrijdsters zeer tevreden is met hun relatie, vrij van stress.”

Over het onderzoek
De Harley-Davidson Female Riders Survey is uitgevoerd door internationaal onderzoeksbureau Kelton. Hiervoor zijn 1.013 Amerikaanse vrouwen ondervraagd, die soms of regelmatig motorrijden, en 1.016 Amerikaanse vrouwen die nooit motorrijden. Er is gebruik gemaakt van een e-mailuitnodiging en een online enquête.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws