Nieuws

Vrouwelijke motorrijders aller landen, verenigt u!

Wat afgelopen augustus begon als een ideetje op social media betreffende het organiseren van een door vrouwen geleide motorestafette rond de wereld, heeft een enorm sneeuwbaleffect teweeg gebracht. Inmiddels hebben niet minder dan 14.000 motorrijdsters wereldwijd (uit meer dan honderd landen) zich achter het initiatief geschaard, waaronder een kleine 300 Nederlandse.

De Britse Hayley Bell is de initiator van deze Women Riders World Relay, kortweg WRWR, die op 27 februari aanstaande van start gaat in het Schotse John O’Groats. De WRWR duurt twaalf maanden, waarbij het stokje van land tot land zal worden doorgegeven. Doel van de estafette is niet alleen de motorindustrie te laten zien dat er ook een enthousiaste, uitgebreide vrouwelijke motorachterban is om rekening mee te houden, maar ook om andere vrouwen te inspireren en enthousiasmeren over de motor(sport).

Uiteraard doet de WRWR ook Nederland aan, en wel op 30 april en 1 mei. Jen Hemmens, de Nederlandse ambassadrice voor Women Riders World Relay, hoopt op een flinke opkomst van motorrijdsters, die de Nederlandse route willen begeleiden. Interesse, kijk op www.womenridersworldrelay.com voor alle ins en outs.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.