Nieuws

Vreemde eenden…

… in de bijt.

We kenden het fenomeen al van ‘single brand dealers’ zoals Harley dealers, een aantal BMW dealers Star Twin en TLM.

Als je je als motorhandelaar richt op 1 merk, of motoren uit 1 land, dan is dat je USP, je unique selling point. Natuurlijk komt inruil van ‘vreemde’ merken in die tak van dienst ook voor. Maar dat soort ‘beeldvervuiling’ komt niet in de showroom, gaat direct door naar de handel.

We lazen al eerder dat het het afgelopen jaar niet slecht is gegaan in de motorhandel. Maar Richard Busweiler, specialist op het gebied van verkoop van oude klassieke- of semi klassieke Russische motoren heeft nu ook al met het inruil fenomeen te maken. Zo had hij dit jaar een Ducati Monster en nu heeft hij als inruiler een mild doorleefde, maar loepzuiver lopende Yamaha Ténéré staan.

We zagen de dikke eencilinder tussen de Russische driewielers staan. Machines waar van de prijzen inmiddels ook skyhigh gaan. 1700 Euro voor een combinatie? Daar schrikt niemand meer van.

En de Yamaha mag weg voor 675 euro… Praten we ook alweer over serieus geld…

Fantastisch dat het weer een stuk beter gaat in de motorhandel. Fantastisch dat er op het randje van 2015 ook nog ruimte blijkt te zijn voor marginale motorzaken zoals Richard Busweilers Genemuidense tijdelijke tehuis voor Russische asielzoekers.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.