Nieuws

Vraag naar Harley-Davidson’s daalt; beleggers wel positief

Wereldwijd gezien is de vraag naar Harley-Davidson’s met ruim 3 procent gedaald. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de Amerikaanse motorbouwer heeft vrijgegeven. De daling komt vooral door de achterblijvende verkopen in het thuisland van Harley.

In Amerika daalde het aantal motorverkopen in het tweede kwartaal met 6,4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Ook in Azië daalde de vraag. Daar staat tegenover dat het aantal verkochte Harley’s in Europa (+3,6 procent) en Latijns Amerika (+9,1 procent) wel steeg.

De omzet van de Amerikaanse motormaker kwam daarmee uit op 1,5 miljard dollar, een daling van 3,3 procent op jaarbasis. De winst daalde daarmee volgens Harley-Davidson tot 242 miljoen dollar.

Dat het merk onverminderd populair blijft, blijkt wel uit de verkoop van overige producten met het Harley-Davidson logo. Die steeg namelijk flink.

Vanwege de resultaten heeft Harley-Davidson heeft haar winstmarge bijgesteld van 10,5 naar 9 à 10 procent. Iets dat beleggers duidelijk gunstig gestemd heeft, want het aandeel van de Amerikaanse motorproducent steeg flink na de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Harley-Davidson wordt momenteel dubbel getroffen door de handelsoorlog die Amerika voert met de Europese Unie. Aan de ene kant zit de motorbouwer met een hogere staalprijs voor Europees staal en aan de andere kant moet er meer betaald worden om haar motorfietsen naar Europa te exporteren. Eerder gaf het bedrijf al aan dat alleen de staalheffingen al zo’n 2.200 dollar per motorfiets kosten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws