Nieuws

Vraag naar Harley-Davidson’s daalt; beleggers wel positief

Wereldwijd gezien is de vraag naar Harley-Davidson’s met ruim 3 procent gedaald. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de Amerikaanse motorbouwer heeft vrijgegeven. De daling komt vooral door de achterblijvende verkopen in het thuisland van Harley.

In Amerika daalde het aantal motorverkopen in het tweede kwartaal met 6,4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Ook in Azië daalde de vraag. Daar staat tegenover dat het aantal verkochte Harley’s in Europa (+3,6 procent) en Latijns Amerika (+9,1 procent) wel steeg.

De omzet van de Amerikaanse motormaker kwam daarmee uit op 1,5 miljard dollar, een daling van 3,3 procent op jaarbasis. De winst daalde daarmee volgens Harley-Davidson tot 242 miljoen dollar.

Dat het merk onverminderd populair blijft, blijkt wel uit de verkoop van overige producten met het Harley-Davidson logo. Die steeg namelijk flink.

Vanwege de resultaten heeft Harley-Davidson heeft haar winstmarge bijgesteld van 10,5 naar 9 à 10 procent. Iets dat beleggers duidelijk gunstig gestemd heeft, want het aandeel van de Amerikaanse motorproducent steeg flink na de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Harley-Davidson wordt momenteel dubbel getroffen door de handelsoorlog die Amerika voert met de Europese Unie. Aan de ene kant zit de motorbouwer met een hogere staalprijs voor Europees staal en aan de andere kant moet er meer betaald worden om haar motorfietsen naar Europa te exporteren. Eerder gaf het bedrijf al aan dat alleen de staalheffingen al zo’n 2.200 dollar per motorfiets kosten.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.