Nieuws

Voor Urban Heroes: de Yamaha Tricity

Yamaha Tricity – De keuze voor moderne mobiliteit
Tijd is te kostbaar om te verspillen en toch spenderen elke dag duizenden forenzen in heel Europa heel veel tijd en geld aan woon-werkverkeer. Met de introductie van de nieuwe Yamaha Tricity biedt Yamaha Motor een praktisch, betaalbaar en vooral aangenaam alternatief. De Yamaha Tricity is een nieuw lichtgewicht voertuig, ideaal voor woon-werkverkeer, en perfect voor beginnende motorrijders.

De Tricity is een volledig nieuwe invulling van het concept lichtgewicht stadsscooter. Met het innovatieve chassisontwerp op basis van drie wielen, geeft deze motorscooter een bijzonder gevoel van stabiliteit en vertrouwen op verschillende soorten wegdek. Doordat de twee voorwielen dicht naast elkaar geplaatst zijn, is de Tricity eenvoudig te besturen en uitermate wendbaar.

Vertrouwd en gemakkelijk door Leaning Multi Wheel systeem
Het exclusieve Yamaha Leaning Multi Wheel systeem is ontworpen voor gemakkelijk sturen in combinatie met zelfverzekerd bochtenwerk en natuurlijk rijgedrag. Dankzij de innovatieve parallellogramverbinding en de onafhankelijke dubbele telescopische voorvork voelt het rijden op de Tricity dan ook direct vertrouwd aan.

Licht en wendbaar door compact ontwerp en laag gewicht
De Tricity is niet alleen licht, hij weeg slechts 152 kg inclusief een volle brandstoftank, maar door het doordachte ontwerp van de motor in combinatie met het geavanceerde chassis voelt de besturing ook gebalanceerd, eenvoudig en trefzeker aan. Zich met de Tricity in het stadsverkeer verplaatsen, is de eenvoudigste en meest aangename manier die er is.

Gecontroleerd remmen door UBS remsysteem (Unified Brake System)
Het remsysteem bestaande uit twee remschijven vóór met een diameter van Ø 220 mm en één remschijf achter van Ø 230 mm, zorgt in combinatie met het standaard gemonteerde UBS remsysteem  (Unified Brake System) voor een optimale remkracht en een gevoel van volledige controle bij een (onverwacht) remmoment.

Zuinige en responsieve 125cc-viertaktmotor door geavanceerd brandstofinjectiesysteem
Yamaha heeft de Tricity uitgerust met een nieuw ontwikkelde, vloeistofgekoelde 125cc-viertaktmotor. Deze is ontworpen voor soepele acceleratie in combinatie met levendige prestaties bij middelhoge tot hoge toerentallen. En door het geavanceerde brandstofinjectiesysteem staat deze garant voor een uitstekende gasrespons en een zeer laag brandstofverbruik.

Comfortabel en praktisch door doordachte vormgeving
Het chassis van de Tricity biedt een ruime en platte voetplaat die samen met het zachte antislip duozadel zorgt voor een comfortabele rijpositie. Onder het duozadel bevindt zich opslagruimte voor onder andere een integraalhelm. Tevens heeft de Tricity aan de voorkant een bagagehaak voor het bevestigen van een tas of iets dergelijks.

Stijlvol en gewoon leuk!
Met zijn stijlvolle en moderne ontwerp, lichtgewicht rijgedrag en wendbaarheid biedt de Tricity een geheel nieuwe ervaring in de dagelijkse ritten van en naar uw werk. Het fraai vormgegeven kuipwerk en de ruime zitplaats zorgen voor een comfortabele rit, en de bestuurdersvriendelijke functies en lage gebruikskosten maken uw woon-werkverkeer plezierig en efficiënt.

In augustus 2014 staat de Yamaha Tricity, leverbaar in de 4 kleuren: Anodized Red, Mistral Grey, Competition White en Midnight Black, bij de dealers. De adviesverkoopprijs van de Yamaha Tricity zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws