Nieuws

Volkswagen Argentinië ‘bouwt’ Ducati’s

Ducati is duidelijk meer dan een speeltje voor de VW-directie. In Zuid-Amerika rollen binnenkort de eerste Ducati’s van de band bij Volkswagen Argentinië. Een uiterst handige constructie.

De Argentijnen gaan geen motoren produceren, maar assembleren. Het is de zogenaamde CKD assemblage. Daarbij staat CKD voor Complete Knocked Down. Het is niets anders dan complete motorfietsen in kratten verschepen en ze ter plekke assembleren om hoge importheffingen te voorkomen.

Het Córdoba Industrial Center verwacht eind 2022 de eerste Ducati’s uit te leveren. Ook de distributie is in handen van VW. Zeven motorzaken verkopen het complete assortiment; van dikke Panigale tot lieftallige Scrambler. De Zuid-Amerikanen beginnen als eerste met de assemblage van de Scrambler Icon. Of deze Scrambler in de kleur van de Argentijnse vlag het tot productiemodel gaat schoppen is nog onduidelijk, maar de special bewijst wel dat Ducati en Argentinië prima samen gaan.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.