Sport

Volgend jaar familiestrijd bij Honda

Aan de vooravond van de GP van Valencia maakt drievoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo bekend na dit seizoen te stoppen als coureur. En dat betekent dus dat er een plaatsje naast regerend wereldkampioen Marc Marquez vacant komt. Johann Zarco leek daarvoor in aanmerking te komen, maar naar nu bekend is geworden moet de Fransman toch op zoek naar een ander team. Niemand minder dan Marc’s broer Alex wordt namelijk zijn teamgenoot.

Nadat Zarco midden in het seizoen KTM verliet, reed hij de laatste drie Grands Prix van het seizoen nog op de overjarige LCR Honda. Hoewel je uiteraard niet heel veel kunt zeggen na drie races, wist de Fransman HRC blijkbaar niet (volledig) te overtuigen van zijn kwaliteiten. De Japanners maakten vandaag namelijk bekend dat Alex Marquez een contract voor één jaar heeft getekend en komend jaar naast zijn broer de tweede Honda RC213V gaat bemannen.

De nu 23-jarige Spaanse coureur maakte zijn Grand Prix-debuut in 2012 in de Moto3. Twee jaar later veroverde hij daar, na een lange strijd met Jack Miller, zijn eerste wereldtitel. Marquez promoveerde vervolgens naar de Moto2-klasse, waar hij dit jaar de wereldtitel pakte. Zijn komt naar het Honda fabrieksteam belooft in ieder geval nu al een enerverend seizoen. Naar verwachting maakt de jongste Marquez-telg vandaag al zijn opwachting op de Honda, waarschijnlijk de 2019-machine. Zarco lijkt nu op weg naar Avintia Racing.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.