Nieuws

Voge komt met nieuwe 650 allroad

Het Chinese merk Voge is al een tijdje bezig om voet aan de grond te krijgen op de Europese markt. En dat lukt ze heel aardig. Zo mocht de Benelux begin vorig jaar kennismaken met de lichtgewicht en middenklasse nakeds en allroads van Voge. Komend modeljaar komt daar een nieuwe telg bij, en die mag zich meteen tot het vlaggenschip rekenen, want met een cilinderinhoud van 652 cc is het de diepst ademende Voge op de markt.

De nieuwe motor, genaamd Voge 650DS, wordt aangedreven door een 652 cc eencilinder en ziet er qua design uit als een heel volwassen allroad. De specs van het blok, zullen liefhebbers van de eencilinder ongetwijfeld bekend voorkomen. Die zijn namelijk identiek aan de bekende Rotax-eenpitter, die bijvoorbeeld ook in de Aprilia Pegaso en BMW G650GS zat. Dus een viertakt ééncilinder met een boring x slag van 100 x 83 mm, compressie van 11,5:1, en topvermogen van 49,6 pk en 60.0 Nm koppel. Ook de vijfversnellingsbak is aanwezig op de nieuwe Voge.

Heel vreemd is dat overigens niet. Loncin, het concern waar Voge onder valt, was namelijk lange tijd verantwoordelijk voor de productie van de BMW G650GS. Voor het design is Voge een eigen weg ingeslagen. Al is daarbij duidelijk wel goed naar de modellen van concurrenten gekeken. Vervelend is dat overigens niet, want het resultaat is een goed smoelende machine in een dunbevolkt segment. Het aantal grote eenpitters is momenteel namelijk schaars.

Voge’s nieuwe allroad is verder aangekleed met een dubbele 298 mm schijfrem voor, enkele 245 mm schijfrem, upside-down voorvork, monoschokdemper achter en ABS van Bosch. Naast de standaarduitvoering, is er ook een rally-editie. Deze motor is onder meer uitgerust met spaakwielen, ruime valbeugels en koffers.

Hoeveel de jongste telg van het Chinese bedrijf gaat kosten, wordt later bekendgemaakt. Bij de kleurstellingen zal er keuze zijn uit rood en titanium.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws