Nieuws

Victor Steeman (22) overleden na crash Portugal

Afgelopen nacht is motorcoureur Victor Steeman (22) in een ziekenhuis in het Portugese Faro overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een zware crash tijdens de eerste WK Supersport 300-race op Portimão. 

Steeman, die in Portugal nog een kleine kans op de wereldtitel had, werd daarbij geraakt door een machine van een andere deelnemer. Het was meteen duidelijk dat Steeman ernstige verwondingen aan zijn hoofd had opgelopen en hij werd lang op de plaats van het ongeval behandeld voor hij naar het ziekenhuis in Faro werd gevlogen. Daar onderging Steeman nog een operatie, maar dat heeft helaas niet meer mogen baten. Op dinsdagavond maakte de WK Superbike-organisatie bekend dat de jonge Nederlander aan de gevolgen van zijn verwondingen was overleden.  

Uit een verklaring van de familie van Victor Steeman, uitgegeven door de WK Superbike-organisatie, blijkt dat met het overlijden van de Nederlander een bijzondere persoonlijkheid is heengegaan: “Iets waar je als ouder van een motorcoureur altijd bang voor was, is nu gebeurd. Onze Victor heeft deze laatste race niet kunnen winnen. Ondanks het ondraaglijke verlies en verdriet zijn we heel erg trots om te kunnen delen dat onze held door zijn heengaan vijf andere mensen heeft kunnen redden door zijn organen te doneren. We willen iedereen bedanken voor de steun in de afgelopen dagen. We zullen onze Victor enorm gaan missen.”   

Victor Steeman zette al op jonge leeftijd zijn eerste passen in de wegrace en kwam onder andere uit in de NSF100 Cup (kampioen 2013), de Moriwaki Cup, de Red Bull Rookies Cup, het IDM/ONK Supersport 300, het IDM Supersport 600 (derde in 2018 en vijfde in 2020) en het ONK SuperCup 600 (kampioen 2020). In 2021 keerde Steeman weer terug naar het WK Supersport 300, de klasse waarin hij in 2019 op een KTM al eens vijfde werd. Dat deed hij opnieuw in het zadel van een KTM, de enige in een veld met louter Kawasaki’s en Yamaha’s. Steeman pakt in dat jaar op knappe wijze één overwinning en twee pole positions en wordt tiende in de eindstand.

Voor het 2022-seizoen stapte Steeman over naar het door MotoPlus ondersteunde MTM Kawasaki van de Belg Ludo Van der Veken. Het werd Steemans beste seizoen in deze klasse met vier overwinningen, waaronder winst op Assen, en tot aan die noodlottige laatste race in Portugal een (kleine) kans op de wereldtitel.

Het heeft helaas niet zo mogen zijn. De motorwereld verliest in Victor Steeman een coureur met een bijzonder karakter en bovenal een mens met een geweldige persoonlijkheid. 

Het team van MotoPlus wenst familie, vrienden en teamleden heel veel sterkte met dit onbeschrijfelijke verlies. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws