Nieuws

Vespa tentoonstelling

PIAGGIO ORGANISEERT OPMERKELIJKE TENTOONSTELLING IN PONTEDERA OVER DE UITVINDER VAN DE VESPA

• Opengesteld voor publiek tot 31 januari 2012

 Corradino D’Ascanio: Man, Genie, Kunstenaar, Legende’: een belangrijke tentoonstelling in het Piaggio Museum in Pontedera. De expositie, die voor het publiek toegankelijk is tot eind januari volgend jaar, wordt ter ere van de uitvinder van de Vespa scooter georganiseerd. Zijn hele, avontuurlijke leven komt aan bod alsmede zijn talloze, opmerkelijke ideeën. Ook zal op 22 december een speciale postzegelverzameling, gewijd aan D’Ascanio, worden getoond in het Piaggio Museum.

Corradino D’Ascanio, de geniale luchtvaartingenieur die de Vespa scooter uitvond, is het onderwerp van een belangrijke tentoonstelling, opgezet en georganiseerd door de Piaggio Foundation. De tentoonstelling in het Piaggio Museum in Pontedera (www.museopiaggio.it) is geopend tot en met 31 januari 2012.

‘Corradino D’Ascanio: Man, Genie, Kunstenaar, Legende’ heeft een aantal gewichtige ‘beschermheren’, zoals de Abruzzo Archives Superintendency, de Regional Authority van Toscana, de Provincial Authority van Pisa, het Gemeentebestuur van Pontedera, de Provincial Authority van Pescara en het Gemeentebestuur van Popoli. De expositie voert de bezoekers door vier secties, (de Man, het Genie, de Kunstenaar, de Legende) die het unieke genie belichten van één van de grootste namen uit de Italiaanse industriële geschiedenis.

In het museum wordt een uitgebreide selectie getoond van projecten, originele schetsen, documenten en eigentijdse publicaties, alsmede de oudste Vespa-modellen uit de collectie van het Piaggio Museum. De expositie is een eerbetoon aan Corradino D’Ascanio en de geboorte van een waar en wereldberoemd icoon van de Italiaanse stijl en van een industrieel pronkstuk. Sinds de ontwikkeling van het eerste model, de ‘98cc’, door D’Ascanio gepatenteerd op 23 april 1946, zijn er ruim 17 miljoen Vespa’s geproduceerd en wereldwijd verkocht.

En het succes van de eerste en meest beroemde scooter gaat maar door: de verkopen van Vespa dit jaar staan op het punt de opmerkelijke mijlpaal te passeren van 150.000 stuks in slechts één jaar. In 2003 werden er nog 50.000 Vespa-scooters verkocht, maar sinds 2006 heeft Piaggio jaarlijks ruim 100.000 scooters verkocht en het cijfer groeit nog steeds.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.