Nieuws

Verrassende winnaar bij GP van Indonesië

In een ingekorte en natte wedstrijd – die vanwege hevige regen en onweer werd uitgesteld – wist de Portugees Miguel Oliveira de winst te pakken. Regerend wereldkampioen Fabio Quartararo finishte achter hem, Johann Zarco maakte het podium compleet.

Na de Moto2-wedstrijd gooien de weergoden de sluizen boven het Pertamina Mandalika circuit in Indonesië open. De start van de MotoGP-race wordt uitgesteld, maar gaat om 09:15 (Nederlandse tijd) met 22 coureurs eindelijk van start. Er ontbreekt inderdaad één rijder, te weten Marc Marquez. Hij komt ’s ochtends in de warm-up hard ten val en is niet fit genoeg om van start te gaan in de race.

Vanaf het moment dat de lichten uitgaan is het Miguel Oliveira die meteen overtuigt. Vanaf plek zeven maakt hij een sterke opmars en bij het ingaan van de eerste bocht rijdt hij al op plek twee. Regerend wereldkampioen Fabio Quartararo leidt, maar moet het na de eerste ronde al afleggen tegen de KTM-coureur achter hem. Ondertussen is Miller voorbijgegaan aan Quartararo en samen met Oliveira rijdt hij een tijdje weg. Maar Oliveira is te sterk en uiteindelijk moet Miller lossen. De top drie spreidt zich uit, maar ondertussen komen Zarco en Quartararo terug naar voren. Ze vinden na een tijdje de aansluiting bij Miller en gaan hem voorbij. Quartararo is de snelste van de twee en lijkt in de slotfase nog naar Oliveira toe te kunnen rijden, maar dat blijkt toch iets te veel gevraagd. Na twintig ronden komt Oliveira als eerste over de streep, met de regerend wereldkampioen op de tweede plek en Zarco op plaats drie. De beide Suzuki’s, Rins en Mir, maken de top vijf compleet.

In de Moto2 kende Bo Bendsneyder een hele goede kwalificatie, maar een slechte start. Hij komt in het gedrang en finisht uiteindelijk als vijftiende. De andere Nederlander, Zonta van den Goorbergh, eindigt als 23e.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws