Nieuws

Verkoop Euro 4-modellen in gedrang door pandemie

Vanaf 1 januari 2021 mogen alleen motorfietsen die voldoen aan de Euro5-norm op kenteken gezet worden. Daarom proberen veel fabrikanten hun Euro4-modellen dit jaar nog te verkopen. De uitbraak van het Corona-virus dwarsboomt deze plannen.

De economische gevolgen van de pandemie worden steeds groter. Verschillende landen hebben zware maatregelen getroffen die flinke impact hebben op het dagelijks leven. Een gevolg hiervan is onder meer dat de handel, ook die in voertuigen, enorm is teruggelopen. En hoewel onderhoud en service vaak nog wel is toegestaan, is het verkopen van nieuwe voertuigen in verschillende landen opgeschort.

Die maatregelen vallen dus midden in de overgang van Euro 4, naar Euro 5-modellen. En omdat de oude Euro 4-modellen voor het einde van het jaar verkocht en geregistreerd moeten zijn, ligt er behoorlijk wat druk op de ketel. Om te voorkomen dat fabrikanten met onverkoopbare waar blijven zitten, is onder meer de Italiaanse motorfabrikantenvereniging in actie gekomen. Voorzitter Paolo Magri heeft de Italiaanse regering opgeroepen om bij de Europese Unie te lobbyen voor een overgangsperiode van zes maanden waarin Euro 4-modellen nog steeds geregistreerd mogen worden. Dit moet fabrikanten en dealers de kans geven, bestaande voertuigen tot medio 2021 te verkopen.

Of dit inderdaad gaat gebeuren, moet nog blijken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.