Nieuws

Verkiezing Motor van het Jaar 2018. Maak kans op een MT-07!

Ook dit jaar kun je weer je stem uitbrengen in de grote Europese Motor van het Jaar Verkiezing, die MotoPlus gezamenlijk met zes Europese zusterbladen organiseert. Je stem uitbrengen doe je eenvoudig online door hier te klikken en stemmen kan tot en met 28 januari 2018. Onder alle inzenders verloten we een spiksplinternieuwe Yamaha MT-07!

De keuzelijst van 206 motoren voor de Motor van het Jaar 2018-verkiezing is weer opgedeeld in negen categorieën: Toer/Sporttoer, Supersport, Chopper/Cruiser, Allroad/Offroad/Supermoto, Crossover, Naked bike, Modern Classic, 125cc en Scooter. Net als bij eerdere verkiezingen is het de bedoeling dat je in elk van de negen categorieën jouw favoriete motor kiest. Daarnaast geef je aan naar welke categorie jouw persoonlijke voorkeur uitgaat. Een onafhankelijk instituut telt alle stemmen vanuit heel Europa en stelt de categoriewinnaars per land en voor Europa in totaal vast. 

Onder alle inzenders uit Nederland en België verloot MotoPlus dus een spiksplinternieuwe Yamaha MT-07. Voor de volledigheid: je dingt al mee naar deze Yamaha als je het online-stemformulier volledig hebt ingevuld. Het is dus niet zo dat je alleen kans maakt op deze nieuwe motorfiets als je ook op de uiteindelijke Motor van het Jaar 2018 hebt gestemd! Het gaat echt om jouw voorkeur en dus niet om wat ‘het grote publiek’ gaat kiezen. Afgelopen jaar brachten ruim 4.000 MotoPlus-lezers hun stem uit, dus gezien dat aantal inzenders ligt je winkans op een nieuwe motor dus rond de 1 op 5.000, dat is een heel stuk beter dan bij de Staatsloterij!

Naast je persoonlijke voorkeur aan motorfietsen kun je op het online-stemformulier ook je mening kwijt over het imago van de verschillende motormerken middels een kleine enquête. De uitslag van deze Europese Motor van het Jaar Verkiezing zal in MotoPlus nummer 7 van 6 april 2018 bekend worden gemaakt.

Er is een keuzelijst opgesteld van 206 motoren. Elke motor heeft zijn eigen code (een letter en drie cijfers), die je op het online-stemformulier kunt invullen. Alle ‘genomineerden’ zijn modellen zoals die in 2018 leverbaar worden. Aangezien het een Europese verkiezing is, is ook deze keuzelijst ‘Europa-breed’ samengesteld: in alle landen waar gestemd kan worden, wordt namelijk dezelfde lijst gehanteerd. Dat verklaart waarom je op deze keuzelijst ook een flink aanbod aan scooters en 125cc-ers aantreft. Dat zijn bij ons weliswaar geen toppers – en soms zijn ze zelfs niet eens leverbaar – maar in andere delen van Europa zijn het vaak juist gewilde machines. In een aantal gevallen zijn er ook enkele modellen samengevoegd tot één keuzenummer, met name wanneer het model in meerdere uitvoeringen of cilinderinhouden leverbaar is.

Dus, aarzel niet, vul het online stemformulier in en maak kans op die hagelnieuwe Yamaha MT-07!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws